Nordmann tar over svensk børstaper

Den norske IT-kjendisen Ove Kristensen tar over ledelsen i den svenske børstaperen Freetel.

Den norske IT-kjendisen Ove Kristensen tar over ledelsen i den svenske børstaperen Freetel.

Etter bare tre måneder i selskapet har Ove Kristensen klatret til topps i mobilhandelsselskapet Freetel. Til digi.no sier Kristensen at han vil videreføre restruktureringen i selskapet. Han har allerede ryddet opp i den norske delen. Nå gjelder det å få opp aksjemarkedets tiltro til det svenskbaserte selskapet igjen.

Freetel er en av taperne på Stockholmsbørsen i år. Børsfallet hittil i år er på elendige 57 prosent for Freetels B-aksje.

Kristensen tar over jobben i Freetel etter Tommy Jensen, som forlot selskapet av såkalte personlige årsaker. I Norge er eier Freetel one2com. Selskapet het tidligere Extended Capital Group och Lap Power.

Kristensen var tidligere en av de virkelige sluggerne i det norske IT-markedet. Han ledet an PC-selskapet ASTs fremmarsj i det norske selskapet. Senere dro han i gang en voldsom vekstperiode for IT-distributøren Ingram Micro i det norske markedet. De siste årene har Kristensen jobbet med egne investeringer og vært markedssjef i mobiloperatøren You.

I løpet av årets ni første måneder tapte Freetek 29,8 millioner svenske kroner etter skatt. Samtidig var omsetningen på 135,6 millioner svenske kroner. I løpet av fjerde kvartal har selskapet igangsatt et innsparingsprogram. Dette skal altså ledes av Kristensen fremover.

Til toppen