Nordmenn bruker syv milliarder på nettspill

Nordmenn bruker dobbelt så mye penger på nettspill i forhold til lotto, og det på utenlansk nettspill.

Nordmenn bruker dobbelt så mye penger på nettspill i forhold til lotto, og det på utenlansk nettspill.

I 2006 brukte nordmenn 5,3 milliarder kroner på nettspill, 30 prosent mer enn året før, ifølge Lotteritilsynet. Et forsiktig anslag fra bransjen anslår at omsetningen i år vil ende på syv milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Det betyr i såfall at nordmenn bruker dobbelt så mye penger på nettspill i forhold til lotto, og ti ganger så mye i forhold til fotballtipping.

I fjor spilte 230.000 nordmenn pengespill på Internett, der over halvparten spilte på utenlandske nettsteder. Norske nettspill opplevde i fjor en innsats på minimum 950 millioner kroner.

Norske myndigheter ønsker å begrense tilgangen til Internett-spill for å forebygge spilleavhengighet. Utfordringen er å finne reguleringer som er gjennomførbare og effektive.

Teknologirådet har sett på tre alternativer:

  • Å utestenge spillene ved å påby alle Internett-leverandører i Norge å sperre samtlige utenlandske nettspillsider. Dette kan gjøres ved såkalt filtrering.
  • Å forby norske finansinstitusjoner å formidle betaling mellom spillere og tilbydere av spill. Dette krever overvåking av alle inn- og utbetalinger fra norske konti.
  • Å innføre et lisenssystem der nettspill er tillatt. Det krever en liberalisering av norsk spillovgivning, men kan gi myndigheter bedre kontroll.
Til toppen