Nordmenn fikk napp hos Pentagon

Norske Nimbus har fått en hyggelig referanse for fremtidige salg - Pentagon, verdens største kunde, har kjøpt deres overvåkningspakke.

Norske Nimbus har fått en hyggelig referanse for fremtidige salg - Pentagon, verdens største kunde, har kjøpt deres overvåkningspakke.

Norske Nimbus har passert det trange nåløyet og alle sertifiseringsprosessene til det amerikanske forsvarsdepartementet. Pentagon skal nå bruke Nimbus-programvare til å overvåke sine Windows NT-servere.

Nimbus lager agenter som overvåker forskjellige operativsystemer og varsler IT-sjefer om kritiske situasjoner. Systemene fra Nimbus kan enten brukes alene, eller som en del av administrasjonssystemer som CA Unicenter og HP Openview

- Vi har laget en agent som overvåker eventloggen i Windows NT. Dermed kan IT-sjefer få beskjed om overbelastninger, maskinvareproblemer og andre feil, forteller Anders Grindland, administrerende direktør i Nimbus Software til digitoday.no.

Nimbus selger også løsninger for å overvåke Linux og andre Unix-varianter. Selskapet har 10 ansatte i dag og ble startet midten i 1980-tallet av folk med bakgrunn fra utviklingsavdelingen i Norsk Data.

- Kontrakten er ikke så stor, men har stor betydning for et lite selskap som oss. Pentagon er jo en velkjent kunde og vil bli en svært nyttig referanse for oss, sier Grindland.

Til toppen