Nordmenn sprer død på Internett

Det norske spillselskapet Innerloop har skutt blink med Project IGI. Nå planlegger trolig selskapet en oppfølger.

Det norske spillselskapet Innerloop har skutt blink med Project IGI. Nå planlegger trolig selskapet en oppfølger.

De norske dataspill-selskapene hevder seg godt i den internasjonale konkurransen. Innerloop AS har scoret en skikkelig hit med sitt "Project IGI". Det norske spillselskapet ble i høst solgt til den svenske spilldistributøren Vision Park, men fremstår fremdeles som et eget selskap.

Project IGI ble lansert i midten av desember og har nå solgt godt over 200.000 eksemplarer, forteller medgründer og Innerloop-sjef Henning Rokling til digitoday.no. Han vil ikke kommentere hva selskapet har tjent på spillet, men sier bare at 200.000 er en topphit i bransjen.

Innerloop har vunnet frem i en tøff konkurranse der konkurrentene er mange og vinnerene heter Halflife, Unreal og Quake. Project IGI skiller seg fra konkurrentene ved at mye av spillet foregår i realistisk åpent terreng. Konkurrentene slåss mest i lukkede korridorer og hus. Du kan laste ned en demostrasjons-versjon

- Vi hadde nådd helt opp til Halflife og Quake hvis vi kunne latt spillere slåss mot hverandre - såkalt multiplayer, sier Rokling.

Men dette kan komme:

- Vi sitter nå på et verdifullt varemerke som gir muligheter til fremtidige prosjekter, sier Rokling.

Dette gjør det naturlig at selskapet arbeider med Project IGI 2.0. Nå er mesteparten av utvklingsarbeidet gjort. Men dette vil ikke Rokling kommentere.

Suksessen har dog ikke gitt Vision Park noen stor uttelling: Selskapet fulgte resten av IT-selskapene på den svenske børsen og fikk halvert aksjekursen siden september.

Til toppen