JUSS OG SAMFUNN

Nordmennene hengte seg på i siste liten

Arrangementskomitéen til SIME Awards - den nordiske konkurransen om beste Internett-produkt - var dypt skuffet over nordmennenes engasjement. Ingen meldte seg på før i siste liten, men da digi.no skrev om saken rant det plutselig inn 28 påmeldte bidrag fra Norge.

Therese Werenskiold
26. apr. 2000 - 14:47
SIME AwardsEmma Malmblad
Les hele artikkelen her:
På tide å vise muskler

Etter denne artikkelen fikk norske nettsteder likevel fart på seg, og Malmblad mottok påmeldinger fra 28 norske bidrag. Tilsammen er det nå 312 påmeldte bidrag til konkurransen.

De aller fleste (214 stykker) er svenske. Dette kan ha flere årsaker, men først og frems tror Malmblad det er fordi Sverige ikke har noen egen konkurranse som bare gjelder for svenske deltakere, slik Norge har Gulltaggen og Danmark har Reboot.

Hun tror også det er en gjeldende faktor at konkurransen faktisk foregår i Sverige.

Fra Danmark er det kommet 34 bidrag, og fra Finland 36.

Det er ingen store forskjeller når det gjellder påmeldinger til de ulike kategoriene, men beste innhold, beste kampanje og beste design er de mest populære, forteller Malmblad.

Den 23. mai vil nominasjonene presenteres på SIMEs hjemmesider, men bare juryen har lov til å kåre vinneren. De fire norske jurymedlemmene er Bente Sollid, Jørn Lyseggen, Kristin Skogen Lund og Anne Lise Gjetvik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.