TELEKOM

Norge får enda et billig GSM-nett

MTU-gruppen har i det stille bygget et stort GSM-nett som skal gi Netcom og Telenor ny konkurranse.

18. mai 2007 - 10:33

I 2003 eksisterte det bare to mobilnett i Norge - GSM-nettene til Telenor og Netcom. Teletopia med Robert Hercz i spissen var de første som forsøkte å bygge et nytt nett, men selskapet fikk aldri helt lansert og mange trodde nok nettet var dødt.

Siden har det kommet til blant annet Nordisk Mobiltelefoni/Ice og Network Norway med blant annet Orkla i ryggen. Og nå vekkes også det gamle Teletopia-nettet tilbake fra dvalen.

Det Oslo-dekkende nettet som ble åpnet i 2003 har ikke vært markedsført siden, men har likevel 5000-6000 brukere, forteller MTU Link-sjef Stein Matre.

MTU er nok ikke så kjent for de fleste, men selskapet har en stor distribusjonsmakt i den norske telebransjen: MTU eier både Preus, Telebutikken og Klart Svar-kjedene. Det er dette selskapet nå skal utnytte - de tre kjedene skal selge MTUs eget mobilnett.

MTU overtok kontrollen over Teletopia nett i mars i fjor, men siden har det vært stille. Det viser seg å være en god grunn til det: MTU har i det stille bygget ut det gamle Teletopia-nettet i det stille og skal snart lansere.

Planen er den samme som Teletopia og nå også Network Norway har: Bygg et nett i de mest folkerike delene av landet selv og når kundene drar utenfor ditt eget nett, sendes de over i enten Telenor eller Netcoms nett. For å bygget et nett som dekker hele spredbebygde Norge er for dyrt.

    Les også:

Fordi utbyggingskostnadene blir lavere skal man kunne tilby lavere priser enn Telenor og Netcom som har bygget landsdekkende nett.

Matre røper at MTU-gruppen har kommet langt: Nettet han skal åpne i sommer dekker stor-Oslo, Drammen, Østfold-byene, Stavanger og deler av Bergen, forteller han til digi.no. I løpet av året skal MTU Links nett dekke de 12 største byene i Norge, røper han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.