BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Norge får ikke nok av 4G

Nå kommer Telenor med superhastighet og enda bedre dekning.

Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas ser frem til 200 millioner kunder, og lover enklere og rimeligere dataroaming.
Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas ser frem til 200 millioner kunder, og lover enklere og rimeligere dataroaming. Bilde: Thomas Marynowski
3. mars 2015 - 15:07

BARCELONA (digi.no): De ble kanskje slått på målstreken da Netcom lanserte sitt LTE-A-nett forrige uke, men ambisjonene til Telenor er store.

Nå kommer Telenor med sin variant av det raskere 4G-nettet, som selskapet kaller for 4G+.

Nyheten ble annonsert på MWC-messen i Barcelona, og det er ikke fryktelig mye detaljer rundt det tekniske enda, men planene er lovende.

Telenors mobilsjef Berit Svendsen bekrefter at 4G+ vil være tilgjengelig i halvparten av norske kommuner innen sommeren. I løpet av 2016 vil hele Norge være dekket.

Sommerlanseringen sammenfaller med tilgjengeligheten av de første håndsettene som støtter LTE-A (LTE Advanced). Teknologien åpner for hastigheter på opptil 300 mbps. Det er åpenbart ganske raskt, selv om ikke alle vil kunne nå denne hastigheten til enhver tid.

Stadig bedre dekning

4G-utbyggingen fortsetter i uforminsket grad, og Telenor lover at 95 prosent av befolkningen i Norge vil ha 4G-dekning i løpet av 2015. Innen juni vil 9 av 10 nordmenn ha 4G-dekning.

Berit Svendsen, sjefen for Telenor Norge, kunngjorde utrulling av raskere 4G-nett.
Berit Svendsen, sjefen for Telenor Norge, kunngjorde utrulling av raskere 4G-nett.
 

Som Telenor sier, veksten er enorm, med 88 prosents økning i databruk år etter år. Det som er høydepunktet i databruk det ene året blir vanlig databruk året etter, påpeker Berit Svendsen. Denne utviklingen vil fortsette, mener selskapet.

Enklere i utlandet

Konsernsjefen Jon Fredrik Baksaas tok seg også tid til å kunngjøre en ny dataløsning for roaming. Poenget er å eliminere kostnadene med dataroaming, som ofte er høye og uforutsigbare. Målet er at dataroamingbruken skal økes slik at 80 prosent av Telenor-brukere benytter seg av dataroaming når de er på reise. Det skal oppnås gjennom overkommelige og forutsigbare priser, faste prispakker som ikke byr på uhyggelige overraskelser, samt enkel struktur der verden fordeles på tre geografiske soner, slik at prisingen blir ukomplisert.

En slik pakke lanseres allerede i Sverige, der man kan få 100 MB per dag for 29 svenske kroner. Utrullingen i Norge skal skje mot sommeren.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.