RESULTATERFINANS

Norge for lite

Jiway, "the virtual stock exchange", uttrykker ikke ønske om å satse på å tilknytte seg norske meglerhus inntil videre.

Oddmund Grøtte
26. sep. 2000 - 08:42

Jiway, som nettopp har knyttet til seg 30 svenske, britiske og tyske meglere, sier til digitoday.no at de neppe kommer til å tilknytte seg norske meglere i umiddelbar fremtid:

- Det er flere årsaker til at vi ikke har tilknyttet oss norske meglere, sier Michelle Townsend, senior vice president marketing, til digitoday.no.

- En av årsakene til dette er at størrelsen ikke taler til Norges fordel. Det er mange markeder i Europa og vi går først og fremst for de som har det største potensialet. Der ligger Sverige langt foran Norge. I tillegg er det en del hindringer i forbindelse med regelverket her i Storbritannia, sier Townsend.

- Vi velger en "myk" oppstart i november med oppstart i Storbritannia, Sverige og Tyskland, men starter opp fortløpende til neste år i Sveits, Nederland, Frankrike og Italia, sier hun.

På spørsmål om likviditeten (antall aksjer omsatt) i Jiway sitt system avslutter Townsend:

- Likviditet er ikke noe problem da vi har knyttet til oss mange market makere (red anm.: market makere er pliktige til å stille kurser) som gjør at Jiways kunder får en kurs som er minst like god som på den lokale børsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.