Norge i tet innen «parkofon»

Bilparkering betalt over mobil er hendig for bedriftskunder, og Norge er i tet.

Bilparkering betalt over mobil er hendig for bedriftskunder, og Norge er i tet.

Easy Park var blant de første i Europa som helt tilbake for fire år siden startet opp med billettløs parkering med betaling via mobiltelefon.

Det var nordmannen Morten Hansson som fikk ideen og startet opp sammen med en kamerat og en enkel presentasjon. I dag står mektige investorer som Selvaag Invest og svenske Ledstjernan bak.

Easy Park har i dag 42.000 kunder i Norge, Sverige, Finland og Danmark. 10.000 kunder befinner seg i Norge, hvorav 3.000 er privatkunder. I Danmark har Easy Park 15 prosent markedsandel.

Bedriftskunder er typisk selgere og konsulenter som stadig er på farten. I stedet for å spare på de utallige papirbillettene og skrive reiseregning, får kunden en månedlig faktura over hvor bilen var parkert og tidspunkt for parkeringen.

– Vi forventer en tornado av nye kunder og vi tjener allerede penger. Nå vokser vi i snitt med 1.500 kunder i måneden, forteller administrerende direktør Morten Hansson i Easy Park til digi.no.

Kunden kan velge mellom å tegne et månedsabonnement med enten faktura til 49 kroner i måneden eller kredittkortløsning med kontoutskrift til 34 kroner i måneden.

Tjenesten er i dag tilgjengelig i alle de større byene i Norge med tilhørende tettbebygde regioner.

Kunden blir registrert ved å sende bilens registreringsnummer til et telefonnummer. Deretter blir det tilsendt en oblat som festes på frontruten med en strekkode kontrolløren skanner for å sjekke betalingen.

Brukeren sender en SMS eller ringer «parkofonen» for å betale. 15 minutter før maks P-tid går ut, får man en SMS-påminnelse.

Det er EDB som drifter tjenesten fra Bergen.

Først nå kommer også giganten Siemens Business Services ut med tilsvarende tilbud til millionbyen Berlin. I en prøveperiode på ett år skal tre av Berlins bydeler prøve ut et alternativ til parkometre og billettautomater. Man kan parkere så lenge man vil, og blir belastet for hvert tredje minutt.

Siemens Business Services skal drifte tjenesten og i følge selskapet er tjenesten full operativ i Wien og ti andre østerrikske byer. Den mobile parkeringsløsningen brukes regelmessig brukes av over 50.000 personer.

Til toppen