BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norge langt nede på e-indeks

Norge ender underlig nok opp sammen med Frankrike og Østerrike i en måling over hvor flinke land er til å utnytte IT og tele.

Global Information Technology-rapporten er - hvis man skal stole på den - dårlige nyheter for Norge. Rapporten er skrevet av World Economic Forum, Verdensbanken og den franske forretningsskolen Insead.

Med 64 kriterier har man rangert landene ut fra IKT-bruken til vanlige brukere, offentlig sektor og næringslivet. Undersøkelsen skal måle hvordan et land klarer å utnytte IKT.

Landene som fikk best resultat var de der offentlig sektor og næringslivsledere var mest fleksible.

Det er ikke uvanlig at Finland vinner slike kåringer, men så pleier Island, Norge, Danmark og Sverige å følge tett etter. Land som Tyskland og Frankrike pleier å falle langt ned, blant annet fordi man tok i bruk mobiltelefoni og Internett mye senere enn de nordiske landene.

I forrige rapport endte Norge på femteplass - les mer om den rapporten her.

Men likevel ender Norge opp sammen med Frankrike og Østerrike på oversikten med en 17. plass.

Her er listen fra 1. til 21. plass: Finland, USA, Singapore, Sverige, Island, Canada, Storbritannia, Danmark, Taiwan, Tyskland, Nederland, Israel, Sveits, Sør-Korea, Australia, Østerrike, Norge, Hongkong, Frankrike, Japan og Irland.

Her kan du lese om Finlands profil og hvordan et land rangeres. (PDF-format).

Her kan du lese mer om rapporten World Economic Forum - Global Information Technology Report 2002-2003 (PDF-format). Vi gjør oppmerksom på at du må kjøpe rapporten for å lese om Norge og de andre landene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.