BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Norge trenger ny IT-virksomhet på Fornebu

Leder for hovedstyret i DND støtter seg blant annet på landsmøtevedtak i en organisasjon som samler 1.190 IT-opptatte bedrifter.

Eirik Rossen
18. juni 1997 - 13:01

Landsmøtet i Den norske Dataforening vedtok i vår å støtte arbeidet for et informasjonsteknologisk sentrum på Fornebu. Leder for DNDs hovedstyre, Asbjørn Rolstadås, er DNDs representant i referansegruppen for IT Fornebu AS.

- Bakgrunnen for at vi stiller oss positive til Fornebu-prosjektet, er at det vil gi økt virksomhet innen informasjonsteknologi, sier Rolstadås. - Det er viktig for Norge å etablere kunnskapsbasert industri.

Rolstadås har bare ett forbehold: hensynet til utkantnorge.

- Vi ser at prosjektet vil kunne gjennomføres på en slik måte at det gir negative virkninger på ting som skjer andre steder i Norge. Bruker man feil modell kan følgen bli at kompetansen flyttes i stedet for at det skapes noe nytt. Men vi vet at de som står for prosjektet er klar over faren, og vi tror det vil være enkelt å få til en modell som ikke tapper distriktene.

Rolstadås poengterer at det er idéen, og ikke stedet, som fenger.

- Det som teller for oss, er at det blir ny virksomhet i et blandet miljø. Vi har ikke diskutert hvilke elementer miljøet bør bestå av. Det viktige er at man ikke flytter virksomhet fra distriktene til Oslo-området. Ellers er det positivt at man kan samle nye ting rundt Fornebu.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.