BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman innrømmer ildrøde tall

Etter spekulasjoner innrømmer programvareselskapet Norman at selskapet vil legge frem et solid minus for fjoråret.

Norman offentliggjorde denne børsmeldingen i formiddag:

"Grunnet spekulasjoner i dagens utgave av Finansavisen offentliggjør Norman ASA foreløpige, ureviderte tall for 2000.
Driftsresultatet for 2000 forventes å bli minus 14 millioner kroner av en omsetning på ca. 200 millioner kroner. Veksten i forhold til fjoråret utgjør 13% justert for salg av iBAS reparasjonsvirksomhet fra 1. Juni 2000.

Kjernevirksomheten i Norman, viruskontroll, hadde en god vekst i 2000. Utsettelsen av lanseringen av Norman Virus Control 5.0, som ble lansert først 1. desember, førte til at veksttakten ble noe lavere enn ønsket, men samtidig er nå produktet lansert, noe som reflekteres i økt ordreinngang globalt. Ordereserven for virusprodukter ved inngangen til 2001 er på nærmere 70 millioner. En økning fra ca. 38 millioner ved inngangen til 2000.

Som tidligere presentert har Norman besluttet å dele virksomheten i 3 deler. Det er også varslet en betydelig satsning på NSS (NORMAN Security Solutions) som ville medføre et negativt resultat for 2000. Satsningen på NSS med blant annet kjøpet av AEC Tsjekkia, er en langsiktig investering i et marked som vokser meget sterkt. Med den satsningen som er gjort i NSS i år 2000, anser Norman at det er godt posisjonert for vekst innen dette segmentet. Selskapet har allerede en god ordrereserve innenfor området.

I tillegg er driftsresultatet i IBAS i fjerde kvartal svakere enn ventet, grunnet kostnader knyttet til omstrukturering av virksomheten i i forkant av fusjonen med britiske Vogon. Fusjonen forventes gjennomført i første kvartal 2001, og det fusjonerte selskapet vil bli det største innen sitt segment i Europa.
Etter en svak innledning på fjerde kvartal ble desember måned den beste måneden i selskapets historie. Selskapet har fortsatt den positiv utvikling i begynnelsen av 2001 og vekst i omsetning og resultater er nå i tråd med ledelsens forventninger.

Selskapet skal presentere foreløpig resultater den 8. februar 2001 kl. 08.30 på Hotel Bristol."

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.