RESULTATERFINANS

Norman kapret Deutsche Telekom

Norman Data Defense har siste kvartal implementert en større datasikkerhetsløsning for Deutsche Telekom basert på smartkortteknologi fra Siemens Nixdorf. I følge Norman er vederlaget for installasjonen "et millionbeløp i mark".

Eirik Flaa
8. jan. 1998 - 14:56

Norman Data Defense Systems har jobbet hardt for å få fotfeste i sine satsingsområder i Europa, og nå har selskapet dratt i land en stor kontrakt med tyske Deutsche Telekom. I løpet av fjerde kvartal er det installert aksesskontroll på 1000 maskiner for den tyske telegiganten, og ifølge Norman er kontrakten av betydelig økonomisk størrelse.

- Det dreier seg om et millionbeløp - i tyske mark, sier administrerende direktør i Norman, Gunnel Berdal Wullstein, til digi.no.

Kontrakten med Deutsche Telecom er også spesiell i den forstand at dette er en av de første installasjonene der Norman har benyttet seg av smartkort sammen med sine aksesskontrollprodukter.

- Vi har inngått en avtale med Siemens Nixdorf, som leverer smartkortene, sier Wullstein. Hun opplyser at smartkortintegrasjon i løsningene stadig blir et mer aktuelt valg blant kunder som krever svært høy sikkerhet.

Norman har også gått et skritt videre og er i samtaler med selskapet Idex i Asker om leveranse av systemer for fingeravtrykksgjenkjenningen til Normans aksesskontrollprogramvare. I følge Wullstein er målet å kunne levere en løsning med fingeravtrykkskontroll en gang i løpet av andre og tredje kvartal 1998.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.