Norman satser på ferskingene

Norman har inngått en avtale om å levere sin antivirusprogramvare med alle Internett-startpakker fra Telenor Nextel. I tillegg vil de nye abonnentene bli tilbudt en oppdaterings- og support pakke spesielt myntet mot førstegangsbrukerne.

Norman Data Defense Systems AS har inngått en avtale om å bunte sin antivirus-programvare med Internett-startpakkene til Telenor Nextel som kalles Telenor Internett. Telenor Nextel, som er Norges største leverandør av Internett-aksess, vil også sende med et tilbud fra Norman om oppdatering og support - til den nette sum av 850 kroner i året.

- Dette er et meget godt tilbud til nybegynnere som trenger mye support. For mer erfarne brukere blir dette kanskje i dyreste laget, sier administrerende direktør i Norman Data Defense AS, Tom Christensen til digi.no. Han forklarer at bedriftskunder får kvantumstilbud etter hvor mange innstallerte enheter det dreier seg om.

Christensen vil ikke ut med hvor mye som ligger i avtalen for Norman, men forklarer at han forventer at 20 prosent av de potensielle kundene vil benytte seg av det utvidede tilbudet.

Normans utbytte av avtalen avhenger i første rekke av hvor stort nysalget til Telenor Nextel blir i tiden fremover. Alle kunder som tegner Nextel-abonnement fra dags dato vil få tilbud om å laste ned Normans antivirus-programvare gratis, og etter 1. november vil viruskontrollen leveres integrert i Nextels nye startpakke.

Nextel hadde per 1. mai en markedsandel på Internett-aksess på 70 prosent, men regner med at denne vil falle noe når nye aktører nå er kommet på banen. Likevel regner Nextel med at andelen vil holde seg over 50 prosent i lang tid framover, hvilket innebærer at selskapet også vil være dominerende på nysalg. Siste kjente nysalgstall fra Nextel er fra andre halvår i 1996 da selskapet solgte 50.000 nye abonnementer.

Norman har fra før mellom 60 og 70 prosent markedsandel på viruskontroll i Norge, men intensjonen er ikke først og fremst å øke denne andelen.

- Den høye markedsandelen på viruskontroll er et godt utgangspunkt for å selge vår programvare for tilgangskontroll. Dessuten er vedlikehold en betydelig inntektskilde, sier Christensen.

Til toppen