DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Norsis blir en del av NSM fra nyttår

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl mener tiltaket vil styrke både NSM og Norsis.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sier det er styret selv som har tatt avgjørelsen om virksomhetsoverdragelsen. Her er hun fotografert på Attack-konferansen 2023.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sier det er styret selv som har tatt avgjørelsen om virksomhetsoverdragelsen. Her er hun fotografert på Attack-konferansen 2023. Foto: Are Thunes Samsonsen
2. nov. 2023 - 15:43

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) vil fra nyttår inngå i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

Norsis er en uavhengig organisasjon og medlemsforening som arbeider for at alle skal ha en trygg digital hverdag, med særlig fokus på allmennheten og små og mellomstore bedrifter, heter det på Norsis.no.

Styrker Norsis

– Jeg mener det vil styrke Norsis å bli en del av NSM, som det nasjonale fagmiljøet for digital og forebyggende sikkerhet, og det er grunn til å forvente en positiv effekt av dette for arbeidet med en tryggere digital hverdag, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) ifølge pressemeldingen.

NSM-sjef Sofie Nystrøm mener tiltaket vil styrke samarbeidet. Her fotografert under Sikkerhetskonferansen 2023 på Oslo Kongressenter . <i>Foto:  Ole Berg-Rusten/NTB</i>
NSM-sjef Sofie Nystrøm mener tiltaket vil styrke samarbeidet. Her fotografert under Sikkerhetskonferansen 2023 på Oslo Kongressenter . Foto:  Ole Berg-Rusten/NTB

Hovedkontoret skal fortsatt ligge på Gjøvik, og de ansatte som følger overdragelsen, tilbys ansettelse i NSM.

– Jeg er kjent med at styret og medlemmene i Norsis over noe tid har vurdert en ny og endret organisasjonsmodell, og beslutningen om virksomhetsoverdragelse til NSM er tatt av styret selv, sier Mehl videre.

I pressemeldingen heter det at overdragelsen vil styrke NSM som nasjonalt organ for forebyggende sikkerhet og knytte målgruppene tettere til det nasjonale cybersikkerhetssenteret.

– NSM jobber for å styrke den digitale motstandskraften i hele befolkningen. Vi ser fram til å utvikle vårt allerede gode samarbeid med Norsis, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm.

Vis mer

Turbulent år

Norsis gikk i 2022 med dundrende underskudd og har i året som gikk vært nødt til å stramme kraftig inn. Senteret unngikk tvungen nedbemanning med et nødskrik, og Knut Ivar Rønning rykket opp fra seniorrådgiver til sjef etter mindre enn ett år som ansatt.

Kort tid tidligere var det svært mange profilerte medarbeidere som sluttet, og senteret stod tilsynelatende uten ledelse i en periode. Situasjonen vekket helt klart bekymring i bransjen før ny sjef altså tiltredte mandag 13. mars i år.

Sjef for Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3), Olav Skard, står på søkerlisten på den ledige jobben som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at Sofie Nystrøm gikk av i desember i 2023.
Les også

Profiltung søkerliste til jobben som NSM-direktør

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.