Norsk Amiga-messe i helgen

Etter mange falske starter er trolig Amiga på vei tilbake. I helgen er det norsk Amiga-messe.

Etter mange falske starter er trolig Amiga på vei tilbake. I helgen er det norsk Amiga-messe.

Norsk Amigaforening og polarBoing er blant arrangørene av Amiga-messen AmiTron 2005, som arrangeres i Trondheim på lørdag denne uken.

Amiga er en datamaskin som nekter å dø, selv 20 år etter at den første modellen kom på markedet. Selv etter Commodores konkurs i 1994, har det kommet ut stadig nye modeller fra andre leverandører. Men plattformen har det siste tiåret kun vært for spesielt interesserte.

En ny utgave av operativsystemet, AmigaOS 4.0, ventes å bli utgitt ikke så lenge. Det har vært under utvikling i to-tre år og er nå under betatesting.

AmiTron-messen skal i år stille ut en historisk samling av Amiga-er, fra gamle A1000 til de nyeste AmigaOne-maskinene. I tillegg kan de besøkende få noen sentimentale øyeblikk sammen med for eksempel en Commodore 64.

    Les også:

Blant trekkplastrene i år er tyske Jens Schönfeld, som har laget utallige tilleggsmoduler til både Amiga og C64. Han har også vært med på utviklingen av Commodore One, en kraftig utgave av C64 som la grunnlaget for å bygge en hel C64 inn i en joystick. En slik joystick er premie ved en av konkurransene.

I tillegg kommer Stefan Burström, mannen bak IBrowse-nettleseren og deltaker i utviklingen av AmigaOS 4.0.

AmiTron 2005 arrangeres på Vitensenteret i Trondheim (Kongensgate 1). Det koster 30 kroner å komme inn. Da en lignende messe ble stelt i stand i fjor, kom det omtrent 100 besøkende.

Mer informasjon er tilgjengelig på denne siden.

Til toppen