BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk dataspill med potensial

Flysimulatorspillet JSF til Oslo-selskapet Innerloop har utviklet et flysimulatorspill som har fått mye oppmerksomhet fra verdenspressen allerede før lanseringen, forteller administrerende direktør Henning Rokling.

Eirik Flaa
17. sep. 1997 - 16:12

Innerloop tar sikte på å gjøre dataspill til stor industri i Norge. Den nye flysimulatoren JSF (Joint Strike Fighter) skal lanseres i begynnelsen av november. Særlig grafikken har vakt internasjonal oppsikt under forhåndsvisninger. Den bygger på selskapets egen teknologi for rendering av landskap.

- Det er svært tøft å hevde seg i dette markedet, men denne egenutviklede teknologien har gitt oss en stor fordel, sier administrerende direktør i Innerloop, Henning Rokling, til digi.no. Rokling kan fortelle at selskapet har inngått et samarbeid med den internasjonale spillgiganten Eidos, som foruten å stå for distribusjonen også finansierer utviklingen av spillet som hittil har kostet omkring 600.000 dollar. Eidos har også skaffet seg en eierandel i selskapet på 40 prosent. Da de siste 15 prosent ble ervervet, ble selskapet priset til mellom 30 og 35 millioner. Lykkes selskapet med jagerflysimulatoren vil beløpet trolig bli langt høyere.

- Vi er garantert et null-resultat, men dersom spillet blir en suksess har vi avtale om solide royalties, sier Rokling som foreløpig ikke har planer om å børsnotere selskapet.

- Slik eiersituasjonen er i dag tror jeg det kan bli vanskelig å oppdrive nok aksjer til å foreta spredningssalg. Dessuten har vi foreløpig ikke noe prekært kapitalbehov, sier Rokling og legger til at det også neste år vil komme spill fra Oslo-bedriften. Inntil den tid håper han på inntekter fra JSF, som han tror har potensiale til å holde seg lenger i hyllene enn andre typer dataspill.

- Flysimulatorer av denne typen har lengre levetid enn andre typer spill. Selv om prisene naturlig nok faller fort, håper vi at spillet kan få ligge i hyllene i et helt år, avslutter Rokling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.