Norsk e-læringsselskap solgt

- Vi selger ikke selskapet fordi vi vil ha penger, vi ønsker å realisere visjonen vår.

Norsk e-læringsselskap solgt

- Vi selger ikke selskapet fordi vi vil ha penger, vi ønsker å realisere visjonen vår.

Det er relativt få norske IT-selskaper som kan vise til internasjonal suksess, og de få som greier det blir fort interessante oppkjøpsobjekter for utenlandske aktører.

Sist ute i en lang rekke med norske IT-selskaper som lar seg kjøpe opp, er e-læringsselskapet Fronter.

- Vi selger ikke selskapet fordi vi vil ha penger, vi ønsker å realisere visjonen vår, og da trenger vi hjelp, sier Roger Larsen i Fronter til Finansavisen.

Pearson er en av verdens største utdanningsselskap. De leverer leverer mange forskjellige læringsprodukter til alt fra førskoler til universiteter og bedrifter, samt at de er et stort forlag. De eier blant annet forlagsgiganten Penguin Group, og medieselskapet Financial Times Group.

- Gjennom oppkjøpet blir Fronters norskutviklede læringsteknologi en global aktør, sier gründer Roger Larsen, i en pressemelding.

Fronter hadde store ambisjoner om å bli en global aktør, og selv om de ikke kom helt i mål på egne ben er de godt fornøyd med å bli kjøpt av Pearson.

- Vår målsetning med Fronter har vært å bli en global aktør for læring og samarbeid på web. Når Fronter nå blir kjernen i Pearsons strategi for utdanningsmarkedet, har vi i realiteten nådd dette målet, sier Larsen.

Pearson er tilstede i 61 land, og Fronter tror de kan bruke det som et springbrett for raskt å få innpass i store deler av verden. Selskapet vil fortsette som et selvstendig selskap, men vil være heleid av Pearson.

Fronter forteller at de har omtrent halvparten av norske skoler og to trededeler av universitetene og høgskolene på kundelisten. De har også fått godt fotfeste i Norden og i resten av Europa.

Til toppen