Norsk innholdsleverandør på svensk børs

Det norske mobilinnholdsselskapet Cellus er solgt til svenske Aspiro, som er notert på børsen i Stockholm.

Det norske mobilinnholdsselskapet Cellus er solgt til svenske Aspiro, som er notert på børsen i Stockholm.

Mobilinnholdsselskapet Cellus er kjøpt opp av det svenske børsnoterte selskapet Aspiro. Dermed danner de to skandinavias største aktør for innholdstjenester innen mobil. De sammenslåtte selskapene vil nå ut til kunder i Norge, Sverige, Spania og Storbritannia.

Styrene i svenske Aspiro og norske Cellus har godkjent planene som innebærer at de to selskapene går sammen for å skape en skandinavisk aktør i markedet for mobile innholdstjenester.

Aspiro betaler totalt 125,8 millioner svenske kroner til Cellus aksjonærer. Vederlaget består av et kontantvederlag på 61,3 millioner kroner og 28.6 millioner nye aksjer i Aspiro

    Les også:

Cellus har slått seg opp på blant annet salg av ringetoner. Nå utvikler selskapet andre avanserte underholdningstjenester for mms- og mobiltelefoner.

I fjor omsatte Cellus for 122 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 11,4 millioner kroner. Etter gjennomført transaksjon vil Cellus’ aksjonærer eie cirka 26,3 prosent av utestående kapital og stemmer i Aspiro. Selskapet er notert på Stockholmsbørsens O-liste, med ticker ASP.

Til toppen