TELEKOM

Norsk katalog for videofoni

Seevia viser hvem som har utstyr, og gjør det enkelt å starte en videokonferanse.

Statsrådene Liv Signe Navarsete og Rigmor Aasrud var til stede ved lanseringen av Seevia. Til høyre daglig leder i Videonor, Jørn Mikalsen.
Statsrådene Liv Signe Navarsete og Rigmor Aasrud var til stede ved lanseringen av Seevia. Til høyre daglig leder i Videonor, Jørn Mikalsen. Bilde: Vibeke Schjem, FAD
8. juni 2011 - 14:52

Nå er det slutt på lange videonummer og uforståelige IP-adresser, heter det på nettstedet til Videonor: I går lanserte de Seevia, en katalogtjeneste for innehavere av standardisert utstyr for videokonferanser.

Seevia fyller to formål: Det gis en oversikt over hvem som har slikt utstyr, og det forenkler prosedyren med å etablere en videokonferanse. Det er som om Gulesider skulle kunne etablere en forbindelse til telefonabonnenten for deg. Ingen inntasting av lange serier med tall, bare klikk.

Videonor opplyser at alle med profesjonelt utstyr basert på bransjestandarder kan bruke Seevia: «Søk, klikk og møtet er i gang». Seevia skal oppdateres automatisk på alle endepunktendringer. Tjenesten skal distribueres gjennom et stort forhandlerapparat for videokonferanser i alle størrelser og segmenter, heter det videre.

Seevia endrer ikke på sikkerhetsnivået: Hver bruker underkastes tilgangskontrollen som styres av den enkelte organisasjonen.

Daglig leder Jørn Mikalsen i Videonor håper at Seevia vil motivere organisasjoner som har investert i videofoni til å utnytte utstyret bedre. Han håper opplevelsen av enklere oppkopling vil få flere til å investere i eget utstyr.

Til lanseringen fikk Videonor drahjelp av statsrådene Rigmor Aasrud (Fornying) og Liv Signe Navarsete (Kommunal- og regional), samt av administrerende direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge.

Seevia ble lansert på Aasruds møterom i departementet. I mai i fjor bidro Navarsete ved den offisielle lanseringen av selve selskapet, i Måløy.

– Med den nye videokatalogen vil det heller ikke være en barriere for den ansatte å velge et videomøte, sa Aasrud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.