Norsk LCD-TV med innebygd PC

Norske QP Vision skal om kort tid lansere en stor LCD-TV med innebygd mediesenter-PC.

Norske QP Vision skal om kort tid lansere en stor LCD-TV med innebygd mediesenter-PC.

Utvalget av stue-PCer eller mediesenter-PCer i Norge er i ferd med å bygge seg kraftig opp nå som den norske utgaven av Windows XP Media Center Edition 2005 er rett rundt hjørnet. Denne versjonen av Microsofts operativsystem skal lanseres i Norge den 17. oktober i år.

Da lover også norske QP Vision å være klare med QPV40MCE-05, produkt som ytre sett er en relativt stor LCD-TV, men som internt skal være en ganske fullverdig stue-PC.

Maskinen er utviklet og spesifisert i Norge i samarbeid med Microsoft.

Skjermen er på 40 tommer og har en oppløsning på 1366 x 768 punkter. Lysstyrken er oppgitt til 500 cd/m2 og kontrastforholdet 1000:1. Responstiden skal være 8 ms (G to G) og innsynsvinkelen 176 grader.

Men i tillegg til å være en ren TV, har enheten også en komplett PC innebygd. Det åpner selvfølgelig for nye muligheter, som normalt bare er tilgjengelige med PC-en som en ekstern enhet.

PC-delen er basert på en UATX-hovedkort med Intels 915G-brikkesett og leveres med en 3 GHz Pentium 4 630-prosessor, 1 GB minne og 250 GB S-ATA-harddisk fra Maxtor. Prosessoren er utstyrt med to vifter som kjøres på lavt turtall, hvor den ene også deles av strømforsyningen. Grafikken er basert på nVidia 6200 TC, i tillegg har maskinen et Hauppauge PVR 500 TV-kort med to tunere og MPEG2-akselerasjon. Maskinen har dessuten en innebygd tolags DVD-brenner, 8-i-1 kortleser og en rekke inn- og utganger. Hele enheten styres ved hjelp av en MCE-kompatibel fjernkontroll, i tillegg til at den leveres med Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition

Hele spesifikasjonen er tilgjengelig her (163 kB) (PDF-dokument).

- QPV40MCE-05 vil bli solgt gjennom en rekke kanaler og forhandlere, og gjennom stort volum og pressede marginer fra vår produsent i Sør-Korea, regner vi med at pris ut til sluttbruker kommer til å havne omkring 30.000 kroner inkl. moms. Dette er ikke stort mer enn hva man i dag betaler for en LCD-TV på denne størrelsen alene, mener Trond Heyerdahl Svensen, daglig leder i QP Vision.

Det potensielle kunder selvfølgelig må vurdere, er om ikke faren for at PC-delen blir utdatert lenge før TV-delen finner det for godt å ta kvelden. Med tanke på at lagringsformater for HD-film, inkluder HD DVD og Blu-ray Disc, er rett rundt hjørnet, bør oppdateringsmulighetene i PC-delen helst være gode på et produkt som bør kunne leve i mer enn tre-fire år.

Til toppen