Norsk MrJet med store betalingsproblemer

Spray Ventures reiseselskap, MrJet, legger ned sitt kontor i Norge med fire ansatte. Hovedkontoret i Sverige hevder dette ikke skyldes pengeproblemer. Men digitoday.no sitter med dokumentasjon på at selskapet har betalingsproblemer overfor sine norske partnere.

Spray Ventures reiseselskap, MrJet, legger ned sitt kontor i Norge med fire ansatte. Hovedkontoret i Sverige hevder dette ikke skyldes pengeproblemer. Men digitoday.no sitter med dokumentasjon på at selskapet har betalingsproblemer overfor sine norske partnere.

Torsdag meldte digitoday.no at Mr. Jet legger ned driften i Norge, og skal betjene de norske kundene fra hovedkontoret i Stockholm.
Les mer om Mr. Jet: Mr. Jet legger ned i Norge

Det at selskapet nå hadde teknologien til å drifte MrJet.no fra Stockholm ble forklart var årsaken til nedleggelsen, ifølge administrerende direktør i MrJet, Henrik Kjellberg.


En mail til en samarbeidspartner i Norge, som ble sendt onsdag denne uken, forteller om en annen virkelighet.

"Jag kommer nu med tråkiga nyheter, vilket inte är speciell rolig för nogon part."

Dette begynner brevet med.

Den norske samarbeidspartneren, som fikk brevet, har en større sum penger utestående fra MrJet. Samarbeidspartneren vil være anonym, men mailen kommer fra Markus Alderbäck, gründer og viseadninistrerende for Mr Jet.

I mailen forklarer Alderbäck at kontraktene som det ble skrevet under på med partneren, var helt ukjente for ledelsen i morselskapet; dette var noe man hadde gjennomført i Norge. Han skriver at dette var helt uakseptable aktiviteter som hadde medført at MrJet.no sto uten likvide midler for å kunne fortsette virksomheten.

"Ettersom disse kostnadene ikke finnes i MrJet.no sine budsjett for 2000-2001 og at det finansielle klimaet ser helt annerledes ut enn for 6-8 måneder siden, må vi derfor omgående stenge ned all operativ virksomhet i Norge, samt likvidere det norske MrJet-selskapet."

Det skrev viseadministrerende onsdag denne uken.

I neste linje av mailen skriver Alderbäck følgende: "Ettersom fordringene er såpass store kan det til og med tenkes at vi snarest må sette MrJet.no selskapet i konkurs."

En annen samarbeidspartner til MrJet.no, forteller at de fikk en mail i dag, fredag. I den mailen stod det at MrJet i Norge hadde en fordringsmasse som var 15 ganger større enn "tilgjengelige midler."

Partneren forteller til digitoday.no at han tror selskapet prøver å komme seg ut av avtalen uten å betale for seg.

Han blir overrasket av å høre at MrJet i Sverige har fått inn mer penger i en emisjon fra sine eiere, Spray Ventures. Partneren forbereder nå å få sine penger fra MrJet.no ut når boet en gang skulle åpne.

Det ble gjort en emisjon i Mr Jet i Sverige forrige fredag. Dette bekrefter administrerende direktør Henrik Kjellberg overfor digitoday.no. Spray Ventures eier et sted mellom 97 og 98 prosent av aksjene i MrJet.

Kjellberg vil ikke kommentere mailen fra sin viseadministrerende overfor digitoday.no. Men Kjellberg legger til at Alderbãck og han selv har et litt ulikt syn på situasjonen. Mer konkret vil han ikke være.

Han gjentar også det han tidligere har sagt:

- En person klarer å drive dette på samme måte som det åtte personer kunne tidligere. Derfor satser vi fra Sverige. Det har hele tiden vært et mål for MrJet å la kunden selv ta håndtering av bookingen. Det viktige er å være lønnsom, sa Kjellberg til digitoday.no.

Fredag fortalte han følgende: -

- Vi har nå muligheten til å drive dette fra Sverige, det er noe vi ikke hadde hatt tidligere. Hadde vi hatt denne muligheten tidligere, hadde vi flyttet til Sverige, sa Kjellberg til digitoday.no.

Torsdag uttalte også Kjellberg at ingen av de norske kundene ville bli skadelidende, og at alle partnerprogrammene ville bli opprettholdt.

Til toppen