Norsk nettspill til himmels

Global Money Games, som måtte flytte til Sveits etter at norske myndigheter sa nei til nettspillet, har de siste dagene økt i verdi til 145 millioner kroner. Dermed var selskapet fredag verdt 30 millioner mer enn to dager tidligere.

- Dette kommer til å gå til himmels, sier informasjonssjef Nicolay Prydz fra Global Money Games til digi.no.

Fra det sveitsiske datterselskapets nye kontor rett utenfor Geneve i Sveits, er han og elleve andre i ferd med å sette opp maskinparken som skal få myntene til å klinge i aksjonærkassen. Dersom selskapets egne anslag skulle gå inn, vil aksjonærene i Global Money Games sitte igjen med 155 millioner kroner i overskudd på ett driftsår. Selskapet er derfor fremdeles priset for lavt med en prislapp på 145 millioner, mener Prydz.

- Våre anslag er veldig moderate. Det er ikke noe spill i verden som kan måle seg med det vi setter i gang nå, og om vi bare får to prosent av de markedene vi går inn i, vil anslagene holde, sier han.

Selskapet vil senere denne høsten entre elleve ulike markeder i tre verdensdeler. Likevel tror de at nærmere 70 prosent av den totale spillomsetningen vil komme fra det nord-amerikanske markedet. Det amerikanske markedet alene er verdsatt til fem milliarder dollar.

Spillene starter opp i USA, Canada, Sverige, Finland, Japan, Nederland, Tyskland, Australia, Hong Kong, Frankrike og England siste kvartal i år. Markedene er valgt ut fra faktorer som antall nettbrukere og interessen for aksjer. Global Money Games vil likevel ta i mot innsats fra andre land enn dem spillet lanseres i.

- Alle på hele kloden kan spille her, men hver enkelt må sjekke lovgivningen i sitt land, sier Prydz.

Norge er et av de markedene selskapet vurderer å lansere nettspillet i. (se egen sak). På det amerikanske markedet er Bill Donaldson, den tidligere presidenten på New York-børsen, en viktig kontakt. Han åpnet tidligere denne uken en norsk VPS-konto og kjøpte tre prosent av aksjene i GMG.

- Han ser dette spillet som en bra sak og vil bli en verdifull kontakt for oss fremover, sier Prydz.

Til toppen