BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk Office 97 beskyttet av danske

Når norske forhandlerne av Microsoft-produkter i tiden fremover installerer Office 97 hos sine kunder, vil det følge med et dansk innslag i produktet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 1997 - 12:42

Ifølge Ingeniøren/net er Office 97 i Norge nå beskyttet av programmet CD-Cops, et dansk produkt utviklet av Link Data Security A/S, som har spesialisert seg på beskyttelse av dataprogrammer.

Jørgen Espensen, direktør for ScandiPlan Technology som markedsfører og selger CD-Cops, forteller til Ingeniøren/net at de har brukt svært lang tid på å komme innenfor hos Microsoft-konsernet, og at de ser på Norge som et mulig springbrett for å videreutvikle dette samabeidet.

Likevel har ikke samarbeidet fungert knirkefritt. Den opprinnelige utgaven av CD-Cops ble nemlig ikke godkjent av Microsoft Nordic.

Den krevet nemlig at den originale CD-en hele tiden sitter i CD-ROM spilleren, også når programmet ikke har behov for innholdet på den. Med en forhandlerutgave av Office, hvor samme CD blir brukt til å installere applikasjonen på mange forskjellige maskiner, kan ikke dette aksepteres.

Derfor måtte Link Data Security A/S utvikle en ny versjon av programmet som kun krever at den originale CD-en blir puttet inn i CD-ROM-spilleren hver fjortende dag. Ifølge Ingeniøren/net er det denne versjonen som på ny er i ferd med å trykkes.

CD-Cops er tidligere blant annet blitt brukt til å beskytte et italiensk multimedia leksikon og en elektronisk utgave av Koranen for et saudi-arabisk forlag.

Espensen ser lyst på firmaet framtid og mener at ballen først nå har begynt å rulle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.