Norsk portal for tjenester mot lommemaskiner

Fire unge menn har opprettet en norsk portal mot lommemaskiner. - Idéen er å samle tjenester mot små skjermformater, og hjelpe til med å tilrettelegge slike tjenester, sier medgründer Kjetil Hustveit i HelpInHand.com.

Fire unge menn har opprettet en norsk portal mot lommemaskiner. - Idéen er å samle tjenester mot små skjermformater, og hjelpe til med å tilrettelegge slike tjenester, sier medgründer Kjetil Hustveit i HelpInHand.com.

Hustveit er en av fire unge nordmenn som vil slå seg opp på en av de heteste bølgene for tiden: Internett-tjenester til ekstremt bærbare maskiner med tilsvarende små skjermer. Ekspertene spår at om få år vil hver annen Internett-terminal være "ikke-PC-er" som Palm, Windows CE-apparater med eller uten tastatur, Nokia Communicator eller liknende.

- I og med at alle slike apparater kan tilknyttes Internett, er det bare snakk om å tilrettelegge nettsteder slik at de passer inn i et skjermbilde på 160 ganger 160 punkter, sier Hustveit som legger til at denne begrensningen er midlertidig, og kan endres ut fra utviklingen av disse maskinene.

- HTML og XML er standarder som ikke blir borte. Vi ser på vår portal som et klart alternativ og konkurrent til WAP. Hvor mange er det som egentlig har WAP-telefoner i dag?

Hustveit har et poeng. Utviklingen på "palm-siden" går svært raskt. Ledende PC-produsenter har tatt opp hansken fra WAP-telefonistene for å satse på ulike måter å knytte sine lommemaskiner til Internett, både trådløst med GSM, gjennom modem over vanlig telefonforbindelse, eller gjennom en verts-PC til et vanlig nettverk.

Foreløpig er tjenesten HelpInHand.com begrenset til Oslo-sider og en fotballtjeneste. Hustveit lover at neste by blir Bergen og at han også skal få med flere.

- Vi er i starten, og lanserer nå for å skape interesse. Over nyttår kommer vi med noe større. Nå gjelder det å bygge et merkenavn for portable data, at dette er stedet du går til når du må vite noe mens du er på farten.

Hvordan portalen skal tjene penger, er litt uklart. Hustveit understreker at tjenesten skal være gratis for publikum. Inntjeningsstrukturen avhenger av en framtidig investor.

Portalen eies inntil videre av OOPS AS - Objektorienterte programmeringssystemer - der de fire unge menn arbeider: Hustveit har erfaring fra NRK og et konsulentfirma, Jens Andreas Huseby og Anders Nielsen har undervisningserfaring og har arbeidet ved Kunst og håndverkskolen, mens daglig leder Jørn Erik Ohr er tent på Linux og objektdatabaser.

- Objektorienter er en holdning til hvordan vi lager ting, forklarer Hustveit. - Vi har ekstern kontakt med programmerere.

Til toppen