BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk selskap skal "mobilisere" Intel

Det norsk-engelske programvareselskapet Mobile Media sier lite, men forteller nå at de skal hjelpe Intel med trådløs multimedia.

16. feb. 2001 - 12:38

Det norske selskapet The Mobile Media Company (MMC) har lenge jobbet i nesten total stillhet med sine produkter for mobiltelefoner. Selskapet har blitt kjent fordi blant annet Aker RGI/Kjell Inge Røkke og Tore Aksel Voldberg har investert i selskapet. Selskapet har over 300 ansatte og kontorer i en rekke land.

Nå forteller selskapet at det har inngått en samarbeidsavtale med Intel. Men det er langt mellom detaljene. digitoday.no fikk som den første en gjennomgang av selskapets planer i november. Les saken: Superhemmelige MMC letter på sløret

MMC jobber med Icestream, et system for synkronisert levering av bilder, lyd, tekst og levende bilder til mobiltelefoner. Uten et slikt system, vil lyd og bilder i mange tilfeller ikke stemme. Icestream skal kunne brukes både på GSM og andre raskere typer mobiltelefoner som GPRS og UMTS, fortalte Fredrik D. Sneve.

Hovedproduktet til MMC er hva selskapet kaller et multimedia-verktøy. Programmet skal la deg designe og utforme "Internett-sider" og innhold for mobiltelefoner. Verktøyet skal tette gapet mellom WAP/WML og Java, og samtidig gi muligheter for overføring av bilder, video, lyd og tekst, påstår Sneve. Meningen er å gi mobiltelefoner de samme muligheter som Internett-sider laget for PC-er har.

Foreløpig har selskapet fokusert på mobiltelefoner, men i fremtiden vil også vanlige datamaskiner og lommemaskiner få trådløs tilgang med forskjellige typer standarder eller UMTS.

MMCs bidrag i samarbeidet er å utvikle en ny type multimedia-applikasjoner for Intel-drevne maskiner, forteller de to selskapene i en knapp pressemelding. digitoday.no ringer Sneve, men han vil ikke si noe mer enn det som står i pressemeldingen.

Skal man tolke denne pressemeldingen er det viktig å huske at Intel i tillegg til sine vanlige PC-prosessorer også lager StrongArm-brikker for mobiltelefoner og lomme-maskiner.

I klartekst betyr pressemeldingen trolig at MMC skal tilpasse sine systemer til Intels StrongArm-prosessorer og kanskje få noe markedsføringshjelp fra Intel, og kontakt med deres partnere. MMC arbeider med versjoner av Icestream for mobiltelefon-operativsystemet Epoc fra Symbian-alliansen, Microsofts konkurrent PocketPC, vanlig Windows og Linux.

Men svært mange offentliggjør samarbeidsavtaler med store og kjente aktører som Intel og Microsoft uten at det alltid kommer konkrete resultater ut av prosessen. Ofte betyr avtalene at partene sikrer seg at produktene deres samarbeider og ikke noe mer. Hvor omfattende Intel/MMC-samarbeidet blir er umulig å vite.

Sneve vil ikke svare på digitodays spørsmål om budsjett eller antall ansatte som skal delta i samarbeidet, ei heller når de første produktene med Icestream dukker opp.

- I annet halvår vil salget av GPRS-telefoner ta av og det blir viktig for oss, er det eneste han vil si.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.