Norsk spillselskap lager nye spill

Eierne i spillselskapet Funcom skyter inn friske penger for å finansiere fire nye spill som er under utvikling.

Eierne i spillselskapet Funcom skyter inn friske penger for å finansiere fire nye spill som er under utvikling.

Det triller inn nye penger i spillselskapet Funcom. Northzone Venture og eksisterende aksjonærer i selskapet investerer når 40 millioner kroner i selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Funcom har nå en portefølje på fire nye spill under utvikling. Planen er mer jevne lanseringer. Et nytt Anarchy Online-spill, Drømmefall for pc og Xbox, samt ytterligere to spill kommer fra høsten og utover. Drømmefall lanseres til høsten, og det har kostet drøyt 20-30 millioner kroner å utvikle.

For ti år siden ble Funcom startet av gründer Gaute Godager. Selskapet fikk raskt et navn internasjonalt, og fikk mye skryt for sine spill til pc og ulike konsoller. Da selskapet lanserte den første utgaven av online-spillet Anarchy Online, ble situasjonen verre. Online-spillet fungerte ikke som planlagt og brukerne uteble.

Høsten 2001 måtte selskapet si opp flere ansatte. Vendepunktet kom først i fjor med

Anarchy Online-oppfølgeren Shadowlands. Dette spillet genererer gode inntekter for selskapet. De siste månedene har selskapet ansatt et titalls nye spillutviklere.

- Anarchy Online er nå et lønnsomt produkt og kunne ha finansiert ett av prosjektene. Men vi satser mer enn det vi tjener og har derfor behov for kapital, sier administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Northzone Ventures går alene inn med 30 millioner kroner, og blir største eier i selskapet. Teknoinvest og Hans Petter Jebsens investeringsselskap Stelt Holding, som begge har vært aksjonærer i selskapet i en årrekke, går inn med nær ni millioner kroner, skriver DN.

Det er ikke kjent hvor mange brukere Anarchy Online har, men ifølge selskapet er det et av de fem største av sitt slag i verden. I fjor omsatte FunCom for drøyt 45 millioner kroner, men gikk med underskudd som følge av kostnadene ved spillutviklingen.

Til toppen