Norsk tillegg gir Skype på mobilen

Norske IPdrum har utviklet et smart tillegg til Skype som åpner for mobiltelefoner.

Norske IPdrum har utviklet et smart tillegg til Skype som åpner for mobiltelefoner.

IP-telefonitilbyderen Skype har slått alle prognoser og har i løpet av 20 måneder blitt en av verdens største telekomoperatører med 50 millioner aktive brukere.

I alt 120 millioner nedlastinger av Skype er registrert.

Skype-programvaren, som er gratis å laste ned og bruke for å ringe til andre Skype-brukere, er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux og Pocket PC. Støtte for flere plattformer er under utvikling.

Nå vil det norsk-svenske selskapet IPdrum kaste seg på Skype-bølgen og bringe løsningen videre mot mobile brukere over hele verden.

IPdrum ble etablert i februar av gründeren og svensken Jerry Patterson. En knippe norske private investorer står bak. Salg og administrasjon skjer fra Norge, mens 13 personer står bak forsknikning og utvikling i Uppsala.

Med selskapets programvare kan man ringe Skype-brukere fra mobilen. Man betaler altså bare lokal, norsk takst på mobilen og bruker så Skype til den internasjonale kontakten.

Skype-brukere har hittil kunnet ringe gratis over hele verden, men da fra PCen sin eller med en fast-telefon koblet til PCen. Nå åpnes altså Skype for mobilbrukere.

IPdrum har ikke offentliggjort alle tekniske detaljer enda, men lover at programvaren skal fungere med alle typer mobiltelefoner, ikke bare for eksempel bare smart-telefoner med Symbian.

Administrerende direktør Kjetil B. Mathisen i IPdrum forteller til digi.no at selskapet skal tjene penger på en egenutviklet programvare og kabel som kobler Skype til mobiltelefonen. Han hevder å være det første selskapet som tilbyr en slik løsning.

Mathiesen forteller at IPdrum har inngått avtaler med distributører og mobiloperatører i både Asia, Europa og USA.

- Vi har fått en helt vanvittig respons, og vi starter utrullingen i midten av august, sier Mathisen som akkurat nå befinner seg i Singapore.

Det er spesielt Asia som er ivrig. Bare fra en indisk operatør ble det antydet 100.000 løsninger som sannsynlig å selge innen året. Salget vil skje gjennom distributører, El-kjeder og nettbutikker.

Interessen er også stor blant mobiloperatører som har sett seg truet av Skype på grunn av høye marginer på internasjonal roaming. Takstene for å bruke mobiltelefonen i utlandet er så høye at EU nå undersøker om det bør innføres regulering av prisene.

IPdrum-løsningen vil være tilgjengelig fra midten av august til en pris på mellom 400 til 500 kroner.

Du kan lese mer om IPdrum på deres hjemmeside her.

Til toppen