Norsk versjon av SP2 for Windows XP klar

Microsoft slapp i går kveld norsk Service Pack 2 for Windows XP. Men husk å planlegge installasjonen godt

Microsoft slapp i går kveld norsk Service Pack 2 for Windows XP. Men husk å planlegge installasjonen godt

Service Pack 2 for Windows XP, som ble lagt ut i norsk versjon sent mandag, inneholder en rekke sikkerhetsforbedringer og vil gi Windows XP en del ny funksjonalitet, blant annet en forbedret brannmur.

Rett etter at den engelskspråklige utgaven av SP2 ble sluppet, ble det kjent at en del programvare vil fungere dårlig sammen med oppgraderingen. Dette skyldes at den nye brannmuren sperrer for programvarens tilgang til nettet. Dette betyr ikke at det er umulig å få programvaren til å fungere, det gjelder bare be brannmuren om å gi de aktuelle programmene tilgang. Andre alternativer er å skru av brannmuren og eventuelt benytte en brannmur fra en annen produsent.

Selv om Microsoft i lang tid har vært med på å opp stemningen rundt denne oppdateringen, er den ikke den endelige sikkerhetsfiksen som skal gjøre Windows XP sikker en gang for alle. Det finnes ennå mange smutthull, og mye avhenger av brukeren selv. Et grunnleggende råd er aldri å gi vanlige brukerkontoer administratorrettigheter. Er det behov for slike rettigheter, for eksempel i forbindelse med installasjon av programvare, bør brukeren logge inn som Administrator.

    Les også:

Den pakken som nå er tilgjengelig er egentlig ikke ment for enkeltbrukere, men for større samlinger av PC-er som skal oppgraderes. Pakken inneholder SP2 for alle de norske variantene av Windows XP og er på mer enn 260 MB. Pakken kan lastes ned fra denne siden.

Enkeltbrukere anbefales i stedet å vente på at SP2 blir tilgjengelig gjennom Windows Update-tjenesten. Da vil mengden som må lastes ned være langt mindre, siden det kun er de nødvendige oppdateringene for den enkelte PC som blir overført.

Til toppen