Norske bankkort stjålet i USA

I forrige uke ble ble informasjon om 40 millioner bankkort stjålet og nå er det klart at mange nordmenn rammes.

24. juni 2005 - 08:25

digi.no omtalte i forrige uke tidens mest omfattende datainnbrudd. I en bank-sentral i Arizona klarte hackere å komme seg inn og stjele informasjon om hele 40 millioner bank og kredittkort.

Nå viser det seg at 30.000 norske bankkort var blant de 40 millioner kortene, opplyser Visa i en pressemelding. Ingen enkeltkunder i Norge risikerer tap, men kanskje må kortene byttes ut.

- Bankene vil vurdere om kortene som har vært i datasentralen skal sperres eller byttes ut, og vil ta kontakt med de kundene dette er aktuelt for. Hittil er det ikke oppdaget svindel som med sikkerhet kan knyttes til denne saken, skriver Visa i en pressemelding.

Visa påpeker at ingen kortholdere vil tape penger på grunn av denne saken. Hvis det skulle oppstå misbruk av disse kortene, dekker bankene alle eventuelle tap, lover Visa.

- Det er ikke registrert økt svindel med norske kort i forbindelse med denne saken. Tvert imot har svindelen på norske Visa-kort sunket i år, selv om kortbruken har økt mye, heter det i meldingen fra Visa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.