RESULTATERFINANS

Norske Chipcon solgt til Texas Instruments

Den norske Zigbee-eksperten Chipcon er solgt til Texas Instruments for 200 millioner dollar.

22. des. 2005 - 07:40

Det ble i går meldt at den amerikanske halvledergiganten Texas Instruments (TI) vil overta den norske Zigbee-eksperten Chipcon for rundt 200 millioner dollar. TI overtar holdingselskapet Chipcon Group ASA som eier både Chipcon AS og den amerikanske filialen Chipcon Inc.

Zigbee er en standard for trådløse datanettverk etter spesifikasjoner gitt i IEEE 802.15.4. Frekvensen er 2,4 GHz, og overføringshastigheten 250 kb/s. Rekkevidden er rundt 50 meter. Zigbee har med andre ord lavere kapasitet enn for eksempel Bluetooth, men større rekkevidde.

Standarden har to store fordeler: Den trekker svært lite strøm, og den kan konfigureres som stjernenett, peer-to-peer og mesh: Hvis en node svikter, oppfører signalene seg som en bie og hopper på kryss og tvers mellom de andre nodene helt til de kommer dit de skal.

Zigbee brukes til kontrollnettverk for å styre belysning, oppvarming, ventilasjon med mer.

TIs motiv for å kjøpe Chipcon er å få tilgang til kompetansen innen Zigbee spesielt og radio generelt, samt implementasjoner av radio og annen funksjonalitet på én brikke. Chipcon vil fortsette å styres fra selskapets hovedkvarter i Oslo. De 120 ansatte er ellers også fordelt på San Diego, New Hampshire, Tyskland, Hongkong og Tokyo. De siste er salgskontorer, mens fasilitetene i San Diego stammer fra Chipcons oppkjøp av Figure 8 Wireless i januar i år, og brukes til programvareutvikling.

Administrerende direktør Geir Førre i Chipcon vil lede en gruppe med folk fra både Chipcon og TI, som skal arbeide for å integrere produkter fra begge selskaper.

Chipcon meldte i mars i år at de tok sikte på børsnotering, men kom altså aldri så langt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.