RESULTATERFINANS

Norske eZ systems fortsetter verdenssuksess

eZ systems har erobret hele verden med gratis programvare for portaler. Nå kommer ny versjon.

Norske eZ systems tjener gode penger på å dele ut gratis programvare for netthandel og portaler.

Det Skien-baserte selskapet ble startet opp av fire studenter i 1999, og tjener penger tredje år på rad. Selskapet startet opp med å lage to programpakker skrevet for operativsystemet Linux.

Kildekoden til eZ Publish kan lastes ned gratis uten lisenskostnader. Publiseringsløsningen skal gjøre det enkelt å lage avanserte nettbutikker, hjemmesider og portaler.

Inntektene kommer derfor ikke fra salg av selve programvaren, men fra tjenester, support og tilleggsprodukter. Blant annet må bedrifter som ønsker å lage egne kommersielle produkter med basis i eZ Publish, kjøpe en profesjonell lisens.

Programvaren er lastet ned 1,2 millioner ganger og er oversatt til 25 språk, som gjør det til et av verdens mest brukte web publiserings systemer.

Nå lanserer selskapet en ny versjon av den gratise open source programvaren og publiserinsgløsningen. eZ publish 3.5 inneholder funksjonalitet for websider, handelsløsninger og intranett.

I fjor økte eZ systems omsetningen med 50 prosent til 7,1 millioner kroner som gav et positivt driftsresultat på 445.000 kroner.

Interessen er så stor at eZ Systems i juni inviterte brukere fra 16 land for å demonstrere programvaren. 80 prosent av kundene kommer i dag fra utlandet og bare 20 prosent fra Norge.

Programvaren brukes i dag i store, tunge selskaper og organisasjoner som Siemens Business Services i Tyskland, Handelshøyskolen i København, hovedportalen til staten Florida, Fast Search & Transfer, Kirkens Nødhjelp og Felleskjøpet i Norge.

Kompetansen er spredt over hele verden fra Skien-området, Kina, Sverige, Ungarn, Russland, India og USA. Det er spesielt kompetanse på programmeringsspråket PHP som selskapet etterspør.

Det siste året har eZ Systems ansatt syv nye utviklere, hvorav de to siste kommer fra India og Ukraina. På to utlyste stillinger mottok selskapet 150 søkere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.