Norske Mogul belastet svensk konsern i fjor

Mens svenskene gikk med overskudd i hele fjor, sleit den norske virksomheten i børsnoterte Mogul med økonomien. I fjerde kvartal 2001 var trenden imidlertid snudd.

Mens svenskene gikk med overskudd i hele fjor, sleit den norske virksomheten i børsnoterte Mogul med økonomien. I fjerde kvartal 2001 var trenden imidlertid snudd.

Børsnoterte Mogul.com Group AB puster lettet ut etter en lykkelig avslutning på 2001. Både den norske og finske virksomheten har greid å snu dystre økonomiske resultater til svarte tall i regnskapet.

I fjerde kvartal klarte Mogul Technology i Norge det kunststykket å omsette for mer enn de gjorde andre kvartal i fjor - og i tillegg gå 1,4 millioner i pluss på driften.

Omsetningsøkningen kom til tross for at selskapet hadde 60 færre norske ansatte i fjerde kvartal enn i andre.

- Snuoperasjonen har vært vellykket. Vi omsatte for 29 millioner svenske kroner i fjerde kvartal med 90 personer. To regnskapskvartal tidligere var vi 150 personer og hadde en omsetning på 27,5 millioner, sier Jon Øyvind Eriksen som er administrerende direktør i Mogul.

Totalt sett hadde Mogul-konsernet, som har operasjoner i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia, 260 ansatte ved utgangen av 2001.

Likevel var ikke det norske bidraget til konsernregnskapet for hele året like oppløftende. Mens den svenske virksomheten hadde en totalomsetning på 121,2 millioner (SEK) og et driftsoverskudd på 8,3 millioner for 2001, hadde den norske virksomheten en totalomsetning på 117,3 millioner og et negativt resultat på 6,8 millioner SEK. Trøsten er at de norske tallene var enda styggere før, minus 16,7 millioner for hele år 2000.

De klart største kostnadsreduksjonene i Mogul-konsernet har skjedd i Norge, der over halvparten av de ansatte er forsvunnet.

- Vi fikk et stort underskudd i første halvår grunnet overkapasitet og måtte redusere størrelsen på virksomheten. Dette har belastet konsernet som

helhet. Slik norske Mogul fremstår i dag, er vi en forlengelse av teknologivirksomheten i gamle Numerica Taskon. Vi har hatt en veldig sterk produktivitetsøkning i løpet av året og likviditeten økte ved at vi hadde en positiv kontantstrøm på 5,4 millioner svenske kroner i fjerde kvartal, sier Eriksen til digi.no.

Mogul-sjefen mener det også er positivt at omsetningen i fjorårets nedturår var nesten like stor som i det gode året 2000 (117,3 mill. i 2001 vs 125,4 mill. i 2000).

- Vi har gode forutsetninger for å oppnå lønnsomhet for hele året 2002, sier den norske sjefen.

Til toppen