Norske nettspill solgt til Frankrike

Konsulentselskapet Cell Network var tidlig ute med Java-baserte Internett-spill. Nå er satsingen solgt til Frankrike.

Konsulentselskapet Cell Network var tidlig ute med Java-baserte Internett-spill. Nå er satsingen solgt til Frankrike.

Det er lenge siden det første gang kom signaler at Cell Network/New Media Science ville selge ut Eye One, men nå har Cell Network endelig solgt sitt spillutviklingsselskap.

Nordmannen Tonny Espeset var en av de første som satset på Java-baserte Internett-spill og ble brukt av amerikanske Sun i deres markedsføring av programmeringspråket.

I 1997 ble Eye One skilt ut som et datterselskap til det som etterhvert har blitt Cell Network Norge. Selskapet har elleve medarbeidere og utvikler online-spill på Internett. Spillsatsingen har vært til salgs lenge, dette fortalte Bente Sollid da hun var sjef i moderselskapet i februar 1999.

- Da jeg overtok ledelsen av Cell i mai i fjor, gikk vi gjennom hvilke selskap vi eide og hadde deleierskap i. Vi la ned en ny strategi for å rendyrke konsulentvirksomheten vår, sier administrerende direktør i Cell Network Norge, Sverre Hurum, på et dårlig mobiltelefonsamband fra hytta på fjellet.

Denne fokuseringen nevnte også Sollid til digitoday.no (den gang selskapet het New Media Science og dette forum het digi.no). NMS la fram et dårlig et 1998-resultat etter fusjonen med Digital Hverdag for over 14 internettår siden.

- I august 2000 bestemte vi oss for å gå ut å selge, og vi begynte prosessen i september-oktober, sier Hurum og opplyser at en av motivasjonen var å selge 74 prosent av en spillvirksomhet som man strengt tatt egentlig ikke skulle drive med i Cell Network.

- Salget er i tråd med vår strategi om å fokusere på kjernevirksomheten og skape lønnsomhet i alle deler av selskapet. Eye One går med tap, og deres virksomhet passer ikke inn i vårt øvrige tilbud, sier Hurum.

- Vi ville finne en ny og bedre eier for de 11 som jobbet i selskapet, sier han.

Prisen på salget til Titus Interactive i Frankrike er ikke blitt offentliggjort.

- Når man satset på spillområdet for et halvt århundre siden, håpet og trodde man jo på at det skulle gå rette til himmels. Nå man i dag vet hvordan internettmarkedet er, blant annet ved å se prisingen på vårt eget selskap Cell, var det viktigst å finne en ny eier, medgir Hurum.

Han sier at de nå ikke har flere datterselskap igjen å selge i Norge.

Den nye eieren av Eye One, Titus, skal være et av de ledende selskapene innen utvikling av programvare for spillplattformer og har gjennom dette store muligheter til å videreutvikle og få fremgang med Eye Ones produkter, hevder franskmennene selv.

Titus Interactive er børsnotert i Frankrike og har drøyt 400 ansatte.

Til toppen