AVTALER & KONTRAKTER

Norske skoler ut i nettskyen

Visma vant gigantkontrakt verdt 560 millioner kroner.

Visma og Vigo IKS har signert kontrakten som skal gi norsk skole «et digitalt løft inn i fremtiden». Og solide ekstra inntekter til Visma i mange år fremover.
Visma og Vigo IKS har signert kontrakten som skal gi norsk skole «et digitalt løft inn i fremtiden». Og solide ekstra inntekter til Visma i mange år fremover. Bilde: Visma
17. des. 2013 - 11:56

Satsingen på programvare for skolesektoren ble i dag kronet med den største kontrakten i selskapets 17-årige historie.

Visma skal de neste åtte årene utvikle og levere et skybasert administrasjonsprogram for videregående skoler i samtlige 19 fylkeskommuner.

Leveransen har som mål å forenkle skolehverdagen, arbeidsprosesser og samhandling i videregående skoler for om lag 350 000 norske elever, lærere og stab ved skolene.

    Les også:

– Verdien på avtalen er på 560 millioner kroner, sier produktdirektør Stian Berg i Visma til digi.no.

Visma har lang erfaring med både lokalt installerte løsninger, og programvare levert som tjenester over nett, også med høyst sensitive personopplysninger. I dette tilfellet blir dataene lagret sentralt i Vismas datasentre på norsk jord.

Kontrakten med interkommunale selskapet Vigo IKS gjelder for leveranse av en nettbasert løsning for skoleadministrasjon kalt Visma FLYT Skole.

Produktet er egenutviklet på toppen av Microsoft-teknologi med .Net og Microsoft SQL i bunnen, forteller Berg.

Funksjonaliteten oppgis å dekke alle kjerneprosesser rundt en elev, inkludert blant annet fravær, opptak, søknader, timeplanlegging og oppfølging av disse tingene for lærere, foreldre og administrasjon.

Gir jobb til 70 utviklere

– Kontrakten gir en helt annen kraft i utviklingen av skoleløsningen vår, som blir laget med ressurser både i Norge og Litauen. Nå blir det først et utviklingsløp fram mot 1. juni 2015 da første release for videregående skole skal være klar, sier produktdirektør Berg til digi.no.

Piloten går i ett fylke fra sommeren 2015, men ennå vil det da gå en god stund før løsningen skal være tatt i bruk i hele landet.

– I løpet av 2017 skal alle være oppkoblet. Rekkefølgen og den rent praktiske utrullingen er ikke endelig planlagt, sier Stian Berg.

Ærefrykt

Ifølge ham har anbudsrunden krevd en formidabel innsats, der hele Visma-konsernet har stått på. Når den endelig beslutningen gikk deres vei, var det et stort øyeblikk, forteller produktdirektøren.

– Så går det raskt over i en slags ærefrykt for at vi nå skal rigge et prosjekt og komme i gang.

Oppdraget vil bare på utviklingssiden gi arbeid til mellom 60-70 ansatte i minst fire år fremover. Så vil det være støttefunksjoner utover det. Avtalen med de 19 fylkeskommunene løper frem til og med 2021.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.