Norskutviklet produkt lagrer epost-filer i sharepoint og Teams med ett klikk

Ålesund-bedriften Invo satser på å tredoble omsetningen i løpet av de neste fem årene.

Norskutviklet produkt lagrer epost-filer i sharepoint og Teams med ett klikk
All utvikling av Invos programvare foregår ved firmaets hovedkontor i Ålesund. Foto: Google Street View
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

Ålesund-bedriften Invo har lansert et produkt som gjør det mulig å søke opp og lagre eposter og epost-vedlegg i Sharepoint og Teams med ett klikk direkte fra Outlook-innboksen.

Det norske programvareselskapet mener de har løst en av de mest diskuterte Office og Sharepoint-utfordringene i det internasjonale brukerforumet Sharepoint Uservoice, nemlig behovet for enklere og raskere lagring.

Markedsdirektør Afshan Aziz Malik i Invo. Foto: Invo

 – Invo Connect ligger som en add-in i Outlook, og får du en epost eller et vedlegg du mener er lagringsverdig, så klikker du rett og slett på det prosjektet eposten eller filen tilhører for å lagre den. Det ligger fem lagringsforslag i arbeidsflaten, men programmet gjenkjenner avsendere og innhold, slik at det er de mest sannsynlige prosjektene som ligger der, forklarer markedsdirektør Afshan Aziz Malik.

Invo lager programmer for prosjekt-, saks- og dokumenthåndtering i bedriftsmarkedet. Malik forteller at kundene deres er spredt over mange ulike bransjer, men sier de har mange i bygg, anlegg og eiendom, og blant fagforeninger og medlemsorganisasjoner.

Les også

Fordeler i utkanten

Salgs- og markedsavdelingen til Invo - med syv ansatte - sitter i Oslo, men all utvikling foregår i Ålesund, der hovedkontoret med resten av selskapets 24 ansatte, holder til. Det er ingen bakdel, mener Malik.

– Det er nok mindre konkurranse om utviklerne i Ålesund enn i for eksempel Oslo. Det gjør det lettere å holde på gode folk, og den kontinuiteten er veldig fordelaktig. Mange av utviklerne i Invo har vært med i 10 år, sier hun.

Samtidig har det vist seg at det ikke er vanskelig å hente inn ressurser utenfra selv om man holder til i distrikts-Norge. Invo har for eksempel årlige besøk av Microsofts Sharepoint-guru Sahil Malik. I fjor satte Korona-pandemien en stopper for den tradisjonen, men Invos markedsdirektør forteller at de har hatt stor nytte av å få Malik over fra USA.

– I løpet av den uken han er her, holder han kurs for utviklerne, men vi bruker han også som sparringpartner. Han kan for eksempel hjelpe oss å velge fleksible rammeverk for den videre utviklingen av produktet, sier hun.

Les også

Ambisjoner om vekst

Å lage nedlastbar programvare som integrerer med Sharepoint og Microsoft 365-porteføljen betyr at man har et internasjonalt produkt. Invo sikter seg imidlertid ikke lenger enn mot det svenske og danske markedet i første omgang.

Det er flere oppkjøpsaktører som jakter på norske programvareselskaper for tiden, og Malik forteller at investorer har snust på Invo også. Malik sier imidlertid at det ikke er noen planer om å selge selskapet.

– Vi har sterke ambisjoner om å sørge for vekst på egenhånd. Målet er i løpet av de neste fem årene å tredoble omsetningen fra fjorårets ca. 30 millioner kroner.

Les også