JUSS OG SAMFUNN

Nortel-auksjon er utsatt

Apple, Intel og Google er blant dem som vil by på nøkkelpatenter for 3G og 4G mobil.

20. juni 2011 - 14:37

I dag skulle konkursboet til den tidligere kanadiske teleutstyrsgiganten Nortel ha auksjonert bort 6000 patenter, hvorav en rekke nøkkelpatenter innen 3G og 4G mobil. «Stor pågang» gjør det nødvendig å utsette auksjonen til 27. juni, heter det.

Listen over interessenter er ikke offentliggjort. Google har kunngjort sin interesse for lengst. Ifølge Wall Street Journal sier pålitelige kilder at også Apple, Intel og Ericsson vil delta i budgivningen, i tillegg til RPX, et selskap som lever av å kjøpe patenter, og som er organisert som en klubb for å verne medlemmene mot patenttroll. Blant medlemmene av RPX er Cisco, Google, Intel, Microsoft, Nokia, Qualcomm, RIM og SAP.

Microsoft og Nokia ser nå ut til ikke å ville delta i auksjonen annet enn gjennom RPX. De har imidlertid levert et krav om at lisensavtaler knyttet til patentene automatisk må videreføres til dem som går seirende ut av auksjonen.

Det kanadiske selskapet RIM – kjent for Blackberry – har tidligere kalt Nortel-patentene en «nasjonal skatt». Det antas at RIM er interessert i å delta i budgivningen, men det er også mulig at selskapet, som sliter med økonomien, ikke har nok ressurser til å måle seg med de andre interessentene.

Googles bud skal allerede være klarert med antitrustavdelingene i USAs justisdepartement.

Det er ventet at patentene vil selges samlet, og bringe inn over en milliard dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.