Nortel: Egen enhet for e-handel

Nortel Networks har samlet to av sine siste oppkjøp - Clarify og Periphonics - i en egen avdeling døpt "Clarify e-Business Applications Unit".

Nortel Networks har samlet to av sine siste oppkjøp - Clarify og Periphonics - i en egen avdeling døpt "Clarify e-Business Applications Unit".

Enheten får eget hovedkvarter i San Jose i California og vil telle 2600 medarbeidere fordelt over hele kloden.

Nortel fullførte nylig sitt oppkjøp av Clarify, et programvarehus spesialisert på applikasjoner innen elektronisk handel. Oppgjøret var i form av aksjer verdsatt til 2,1 milliarder dollar. Periphonics som utvikler programvare for callsentre, solgte seg for 436 millioner dollar i aksjer.

Mannskap og teknologi fra disse to oppkjøpene skal nå samles i Clarify e-Business Applications, under ledelse av Clarifys toppsjef Tony Zingale.

Nortel som er verdens nest største nettverksleverandør etter Cisco, ser på opprettelsen av denne enheten som innledningen til den "andre bølgen" i elektronisk handel, der det legges vekt på å integrere kundehåndtering, kontaktsentre, nettsteder og høyytelses Internett, heter det i en erklæring fra selskapet.

I 1999 omsatte selskapet for 21,3 milliarder dollar og oppnådde et overskudd på 1,5 milliarder dollar. Det har rundt 70.000 ansatte.

Les mer om Nortel:


Cisco - årets IT-eventyr i omsetning og børs
Rekord-kvartal for Nortel
Nortel satser stort på optiske svitsjer
Nortel går for IP

Til toppen