SIKKERHET

Nortura mener de vet mer om hvem som sto bak dataangrepet

Nortura vet nå mer om hvem som sto bak dataangrepet mot kjøttsamvirket 21. desember i fjor. Angrepet skal ha kostet konsernet titalls millioner kroner i 2021.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura opplyser at arbeidet etter dataangrepet mot kjøttsamvirket i fjor har krevd betydelige ressurser.
Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura opplyser at arbeidet etter dataangrepet mot kjøttsamvirket i fjor har krevd betydelige ressurser. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
22. feb. 2022 - 11:20

– Dette er profesjonelle aktører – selskaper der IT-spesialister får god lønn for å komme på jobb og utføre kriminelle handlinger. Vi overlater etterforskningen til politiet, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura, ifølge Nationen.

Arbeidet etter dataangrepet og gjenoppretting av det gamle systemet har krevd betydelige ressurser, ifølge Panengstuen. Nortura mener imidlertid det er for tidlig å si hva den totale kostnaden vil bli.

– Det er klart at dette koster oss noen titalls millioner kroner i 2021, og vi arbeider fortsatt med å gjenopprette systemene og utvikle en ny Min Side, sier Panengstuen.

Panengstuen mener at de ikke ser noen tegn til at personopplysninger har kommet på avveie.

Mediekonsernet Amedia ble også utsatt for et dataangrep i 2021, da i romjula. I likhet med angrepet på Nortura kunne Amedia tidligere i februar opplyse at det ikke var avdekket persondata på avveie. Ledelsen i konsernet har uttalt at de ikke har noen indikasjoner på at dataangrepet var målrettet mot konsernet.

Meta-direktør Mark Zuckerberg reiste seg og henvendte seg direkte til publikum under høringen i Senatets justiskomité onsdag.
Les også

Tek-direktører var i kongresshøring: Zuckerberg ba om unnskyldning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.