BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell Norge søker konsulentbedrift

- Vi er på jakt etter en konsulentbedrift for å få eksponert forretningsområdet katalogbasert nettintegrasjon sier administrerende direktør Mette With Petersen i Novell Norge.

29. mars 2001 - 05:12

Novell Inc markedsfører katalogbasert nettintegrasjon og tilhørende teknologier som en rimelig og effektiv løsning for å tilordne komplekse heterogene nettverk en logisk struktur med tanke på brukere og ressurser. I stedet for å se nettet som sammenkoplede maskiner, betrakter man det som en mengde med tjenester som brukere har tilgang til ut fra den rollen de spiller i organisasjonen. Brukere her kan forstås i svært vid forstand, ikke bare som interne brukere, men også som brukere hos samarbeidspartnere og til med kunder i Internett-basert næringsvirksomhet.

- Dette er den nye Novell, sier den nye administrerende direktøren i Novell Norge, Mette With Petersen. - Det er ikke snakk om å velge en bestemt plattform, men om hvordan gjøre bruk av ressursene i nettverket.

Det nye forretningsområdet stiller nye krav til fokus og kompetanse. Novell overtok nylig det globale konsulentselskapet Cambridge Technology Partners (CTP). Det het seg da overtakelsen ble kunngjort at CTP ville fortsette å opptre agnostisk i forhold til Novells teknologi. Samtidig overlot toppsjefen i det overtakende selskapet, Novells Eric Schmidt, stillingen som "chief executive officer" i det fusjonerte selskapet til CTPs Jack Messman. Det sier seg selv at Messman vil sikre at CTP yter sitt til Novells nye budskap.

I Norge kom overtakelsen av CTP for seint. CTP Norge ble nedlagt i januar i år. Derfor må Pettersen gå egne veier for å finne en passende partner i konsulentbransjen. En kandidat kan være Accenture, som nylig ble deleier i Novell-selskapet Volera, sammen med Nortel. Volera selger Novells caching-løsninger.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.