BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell overtar internasjonalt konsulentselskap

Styrene i Novell og Cambridge Technology Partners er enige om at programvareleverandøren overtar konsulentselskapet for 255 millioner dollar i aksjer.

13. mars 2001 - 14:39
Verken Novell eller Cambridge Technology Partners (CTP) gjør det særlig skarpt økonomisk for tiden. CTP har nettopp gjennomført en internasjonal restrukturering, og ofret blant annet den lønnsomme norske avdelingen med 24 ansatte i slutten av januar. Konsulentselskapet er notert på Nasdaq. Kursen har falt med 95 prosent siden toppnoteringen i 1998.

Novell leverte røde tall i sitt forrige kvartalsregnskap, og gjennomfører en restrukturering av produkter og tjenester som ventes å kutte minst 900 arbeidsplasser. Som ledd i denne prosessen ble det i begynnelsen av februar opprettet et nytt selskap, Volera, for Novells produkter innen Internett-caching og innholdsstyring. Her er Nortel Networks Ltd og konsulentselskapet Accenture (tidligere kjent som Anderson Consulting) med på eiersiden.


Hensikten med oppkjøpet, fra Novells side, er å utvide selskapets innsatsmuligheter på konsulentsiden. Dette betraktes som en betingelse for å lykkes med selskapets markedsføring av sin programvare som "Net Services". Novell har etablert en egen konsulenttjeneste som står for om lag fem prosent av selskapets omsetning. I tillegg til forholdet til Accenture, har Novell også avtaler med PricewaterhouseCoopers og Deloitte & Touche. Virksomheten til CTP skal ordnes slik at den ikke kommer i veien for Novells øvrige forhold. På den andre siden skal CTP opprettholde et "agnostisk forhold" til Novells teknologi.

Oppkjøpet må godkjennes av myndighetene og av CPTs generalforsamling.

Det er samtidig meldt at Novells toppleder gjennom fire år, Eric Schmidt, sier fra seg jobben som daglig leder, men fortsetter som styreformann og sjefsstrateg. Han etterfølges av Jack Messman som i dag er daglig leder i CTP. Som styreformann har Schmidt antydet at Novell kan være interessert i ytterligere oppkjøp.

Neste uke gjennomfører Novell et stort arrangement kjent som BrainShare 2001. Det er varslet at selskapet vil vise NetWare 6.0 for første gang, samt oppdateringer til både katalogtjenester og gruppevare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.