Novell straks klar komplett Linux-PC

Novell demonstrerte sin kommende integrerte Linux-klient på LinuxWorld i San Francisco.

Novell demonstrerte sin kommende integrerte Linux-klient på LinuxWorld i San Francisco.

Novell lovet i våres å sette sammen en Linux-klient integrert mot selskapets gruppevare- og driftsservere, og med det beste fra e-post- og meldingsklientene til Ximian og Linux-klienten til Suse. Novell kjøpte Ximian og Suse i fjor.

På LinuxWorld 2004 i San Francisco i forrige uke, lovet Novell å gjøre klienten klar allerede i høst. En prototyp ble demonstrert på arrangementet, under det foreløpige navnet Novell Linux Desktop.

Utover operativsystem, grafisk brukergrensesnitt og kontorsuiten OpenOffice.org vil klienten omfatte mediespiller fra RealNetworks, åpen kildekodeutgaven Mono av Microsofts .Net rammeverk, og Novells iFolder for synkronisering og deling av filer.

Klienten vil komme med både Gnome og KDE, de to mest utbredte grafiske brukergrensesnittene. I valget av brukergrensesnitt må man være klar over at Ximians e-post- og meldingsklienter er avhengige av Gnome, og at det følgelig bare er Gnome som gir en fullverdig integrasjon av e-post og lynmelder mot Novells gruppevare GroupWise. Den samme integrasjon tilbys ikke for de KDE-baserte klientene KMail og Kopete, skriver ZDNet.

Til toppen