Novells katalogtjenester utvides til én milliard brukere

En åpen beta-versjon av NDS versjon 8 for NetWare 5 kan lastes ned fra selskapets nettsted. Oppgraderingen rettes spesielt mot Internett-tilbydere og store organisasjoner.

En åpen beta-versjon av NDS versjon 8 for NetWare 5 kan lastes ned fra selskapets nettsted. Oppgraderingen rettes spesielt mot Internett-tilbydere og store organisasjoner.

Hovedpoenget med Novell Directory Services versjon 8 er at spesialiserte Internett-kataloger gjøres overflødig. NDS versjon 8 skal gis støtte for tilstrekkelig mange plattformer, og tilby nok ytelse og sikkerhet til å kjøre alt som trengs av katalogtjenester.

Ifølge en undersøkelse fra IDC (International Data Corporation) nyttes NDS allerede av 80 prosent av selskapene på Fortune 1000-listen. Det samlede markedet for katalogtjenester anslås til én milliard dollar i 1998, og forventes og vokse til fem milliarder i 2000.

Med oppgraderingen til versjon 8, kan NDS brukes til å styre én milliard brukere, fem ganger så mange som det finnes på Internett i dag, ifølge Novell.

Oppgraderingen støtter Internett-standarden LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) versjon 3 med utvekslingsformatet LDIF (LDAP Data Interchange Format). Den er tidligere kjent gjennom kodenavnet Scaleable Directory Services eller SCADS.

Beta-utgaven for NetWare 5 som er tilgjengelig for nedlasting fra Novells nettsted, kan suppleres av beta-utgaver for Windows NT og Solaris avhengig av etterspørsel og forløpet av testingen av NetWare 5-utgaven.

NDS har allerede 50 millioner brukere. Ti større Internett- og teleoperatører er kunder. 88 prosent av Novells omsetning det siste kvartalet stammer fra NDS og relaterte produkter.

Konkurransen til NDS består blant annet av det ennå ikke tilgjengelige Active Directory fra Microsoft, og et produkt kunngjort i forrige uke, Oracle Internet Directory.

Ifølge amerikansk fagpresse, skal Novell også være i gang med et avansert storskala meldingssystem, foreløpig kjent under kodenavnet Liberty, spesielt beregnet på Internett-tilbydere og andre store organisasjoner. Liberty beskrives som et påbygg på NDS.

Til toppen