JUSS OG SAMFUNN

NRK kan selge Metro

NRK bestemte seg nylig for å legge ned den digitale radiokanalen NRK Metro. Kanalen skulle ha sin siste sending i dag, men slutten blir utsatt noen uker. Flere private radioaktører har meldt sin interesse.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. nov. 2000 - 14:56

Anne-Marie Kristensen, programsjef for radio i NRK Futurum, sier til digitoday.no at det kan bli aktuelt å selge NRK Metro. Dette skjer bare uker etter at NRK besluttet å legge ned radiokanalen.

I dag skulle NRK Metro ha sin siste sendedag, og de seks ansatte sin siste arbeidsdag. Men dette er utsatt, forteller Kristensen. Siden NRK sa at de ville legge ned kanalen har flere private aktører meldt sin interesse for Metro.

NRK Metro kan derfor bli historisk. Kanalen var den første som NRK bestemte seg for å ta av lufta, samtidig som det kan bli første gang NRK selger et programkonsept til private og kommersielle aktører i radiomarkedet .

- Det har ikke kommet inn noen bud på Metro, og derfor velger vi å sende en stund til. Dette er en vanskelig materie, siden det både er juridiske og politiske avveininger som må tas, sier Kristensen til digitoday.no.

Hun forteller at de ansatte i kanalen synes dette er interessant.

Kristensen vil ikke utelukke at NRK kanskje ikke selger seg helt ut av kanalen.

- Kan man tenke seg at NRK kommer til å eie Merto sammen med en kommersiell aktør, og ha Metro som en reklemefinansiert radiokanal?

- Vi holder alle muligheter åpne. Men en slik løsning stiller jo en del politiske spørsmål, sier Kristensen til digitoday.no. Hun tror en slik løsning derfor vanskelig kan la seg gjennomføre.

Kristensen vil ikke opplyse hvilke aktører som har meldt sin interesse for NRK Metro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.