NRK tilbyr Hollywood-filmer over nettet

Statskanalen NRK starter 1. april med salg og utleie av eksternprodusert materiale via nettet.

Statskanalen NRK starter 1. april med salg og utleie av eksternprodusert materiale via nettet.

Oslo (NTB): Statskanalen NRK starter 1. april med salg og utleie av eksternprodusert materiale via nettet, blant annet Hollywood-filmer til nedlasting.

NRK har inngått en avtale med den svenske mediebedriften MPS Broadband om levering av tjenesten, som blir tilgjengelig fra 1. april via NRKs nettsted.

Den svenske bedriften har fått totalansvar for NRKs TV-innhold på nettet, og skal i tillegg tilby egne programmer og Hollywood-filmer. Dessuten skal den eksisterende tjenesten for nett-TV oppgraderes, skriver Finansavisen.

– Filmportalen vil fungere som en ekstra tjeneste i tillegg til nett-TV, sier Lene Hordvik i NRK Aktivum.

Ifølge NRK vil tjenesten skape ytterligere bredde i distribusjonen, og gjøre innholdet lettere tilgjengelig. Hordvik opplyser at den oppgraderte tjenesten vil bli en portal der man kan kjøpe eller leie material som for eksempel film, produsert av NRK eller andre. Hun sier brukerne vil få tilbud om de samme filmene som finnes i videobutikken, i tillegg til et par andre tjenester som NRK ikke vil offentliggjøre før senere. Heller ikke prisen for tjenestene vil NRK snakke om ennå.

Til toppen