Etterretningsskandale

NSA-konsulent stjal 50 terabyte med hemmelige dokumenter og data

Washington (NTB-AFP): En konsulent som jobbet for National Security Agency i USA, stjal flere hundre millioner dokumenter over en periode på 20 år, ifølge amerikanske etterforskere.

Bildet viser hovedkvarteret til etterretningstjenesten National Security Agency (NSA) i Ft. Meade, delstaten Maryland i USA og er tatt i januar 2010.
Bildet viser hovedkvarteret til etterretningstjenesten National Security Agency (NSA) i Ft. Meade, delstaten Maryland i USA og er tatt i januar 2010. (Bilde: Larry Downing, Reuters)

Washington (NTB-AFP): En konsulent som jobbet for National Security Agency i USA, stjal flere hundre millioner dokumenter over en periode på 20 år, ifølge amerikanske etterforskere.

  • NSA

Det kommer fram av dokumenter som ble lagt fram i forkant av et rettsmøte fredag.

Ifølge etterforskerne begynte 51-åringen Harold Martin å stjele dokumenter fra USAs organisasjon for signaletterretning i 1996.

Minst 50.000 gigabyte med informasjon er stjålet fra ulike offentlige etater, ifølge etterforskerne. Én gigabyte tilsvarer om lag 10.000 dokumenter med bilder og tekst.

Ifølge The Wall Street Journal er det blant det stjålne materialet dokumenter med topphemmelig informasjon om amerikanske militæroperasjoner.

Les også: Laber interesse for å kjøpe lekkede NSA-hackerverktøy

Siktet, men ikke for spionasje

Det var i august Martin ble pågrepet etter at programvare tilhørende NSA ble lagt ut for salg på internett.

Martin er blant annet siktet for feilhåndtering av hemmelig informasjon, men amerikanske etterforskere har så langt ikke anklaget ham for å ha overlevert informasjon til andre stater.

Martin var leid inn til å jobbe for NSA fra det amerikanske konsulentselskapet Booz Allen Hamilton. Dette er samme selskap som varsleren Edward Snowden jobbet for.

Leste du? Ny Snowden-lekkasje bekrefter at lekkede hackerverktøy tilhører NSA

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen