JUSS OG SAMFUNN

NTB-Origo med spesialtjenester

Det blir en rekke spesialtjenester som NTB og Origo skal utvikle i sitt nettsamarbeid. NeTB kommer til å inneholde alt fra kultur og underholdning til pressemeldingstjenester for eksterne aktører.

Herman Berg
18. apr. 1997 - 12:00

Sjefredaktør Thor Viksveen i NTB sier til digi:media at NTB satser på å utvikle en rekke spesialtjenester på nettet som de allerede i dag leverer til kunder. Det dreier seg om tjenester for kultur og underholdning, sport (inkludert tippetips), personalia, kalender over hva som skjer i inn- og utlandet, pluss pressemeldingstjenester for eksterne aktører.

Alle disse produktene har vært en del av de spesielle abonnementstilbudene fra NTB i lengre tid og vil koordineres med dagens Origo-tjenester når nettsatsingen kommer i gang.

Viksveen opplyser at spesialtjenestene skal ligge åpne i en testperiode fram til sommeren:

- Vi skal evaluere ved utgangen av juni. Avtalen vår med Origo varer i første omgang heller ikke lenger, men vi ser for oss et langsiktig samarbeid.

Det elektroniske nyhetsbyrået Origo er skilt ut fra Telenor og tilbyr selv en rekke tjenester. Blant annet ligger det i avtalen at NTB skal distribuere Origos spesialiserte nyhetstjenester for Internett. Når det gjelder NTBs egen nyhetstjeneste vil den etterhvert komme på web, men da kun for abonnenter.

Det ligger også mye penger for NTB i den nylig inngåtte avtalen med Aftenposten Informasjonstjenester. Aftenposten har fått inkludert NTB i pakken sin (A-tekst). Schibstedavisen selger nå både tekstarkivet fra egen avis, pluss Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, NTB og Hvem Hva Hvor til interesserte kunder.

Databasen vil også være tilgjengelig på web, men da inkluderes ikke Bergens Tidende og Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.