NTL vil overta C&Ws kabel-TV-virksomhet

NTL-sjef Barclay Knapp er i samtaler med Cable & Wireless om å overta C&Ws kabel-TV-virksomhet. NTLs overraskende bud er like høyt som de åtte milliarder pund Telewest i april sa de ville betale for kabel-TV-biten.

NTL-sjef Barclay Knapp er i samtaler med Cable & Wireless om å overta C&Ws kabel-TV-virksomhet. NTLs overraskende bud er like høyt som de åtte milliarder pund Telewest i april sa de ville betale for kabel-TV-biten.

NTL-sjef Barcley Knapp
NTL-sjef Barcley Knapp.

NTL-budet er offentlig og Cable & Wireless avviser Telewests bud til fordel for NTLs, som blant annet innebærer et kontantinnskudd på fem milliarder dollar fra France Telecom, som nylig gikk inn med én milliard dollar i NTL.

Ifølge Bloomberg vil samtalene mellom NTL og C&W avsluttes i løpet av uka (styret i C&Ws kabel-TV-divisjon møtes i morgen).

Telewest og NTL er henholdsvis Englands største og nest største kabel-TV-selskap, målt i antall abonnenter. Begge selskap har tilbudt åtte milliarder pund - nesten 100 milliarder kroner - for C&Ws kabel-TV-divisjon, hevder kilder med kjennskap til forhandlingene, skriver Bloomberg.

NTL skal ha budt seks milliarder pund i kontanter og aksjer, samt å overta en gjeldsbyrde på to milliarder pund. Telewests tilbud er nesten identisk, men innebærer et kontantinnskudd på "kun" tre milliarder pund.

Cable & Wireless, som eier 53 prosent av kabel-TV-divisjonen (CWC), foretrekker derfor NTLs bud fordi de tilbyr mer i rene kontanter og fordi C&W tror NTL kan avslutte transaksjonen raskere enn Telewest. Det France Telecom-støttede NTL-budet overrasket investorer og analytikere da det ble kjent i forrige uke, ikke minst siden Telewest hadde forhandlet med CWC helt siden april måned.

Oppkjøpet vil, dersom det lykkes, mer enn doble antallet husstander New York-baserte NTL betjener, og vil dessuten bety at selskapet tar styringen i det britiske kabel-TV-markedet.

CWCs direktører sier de vil fortsette å "vurdere ethvert tilbud" som eventuelt måtte komme på virksomheten, som foruten C&W (53%) eies av USAs største lokaltelefoniselskap Bell Atlantic (19%), mens resten av aksjene er spredt bredt på mange hender.

Både CWC og NTL har vist stigende børskurver den siste uka - henholdsvis på nette 22 og 18 prosent - mens Telewest bare på fredag falt med 4,3 prosent. Uka sett under ett steg imidlertid også Telewest-aksjen, dog med i underkant av en skarve prosent.

Til toppen