JUSS OG SAMFUNN

Numerica Taskon gifter seg med Internett Aksess

De to ukjente webselskapene Numerica Taskon og Internet Aksess fusjonerer. Også de hevder å ta opp kampen mot New Media Science.

Hilde Nyman
5. mai 1999 - 11:22
Numerica TaskonInternet AksessASIvar SøvoldJon Ø. Eriksen


- Jeg fortsetter med det jeg gjør nå, og leder internettavdelingen i Trondheim. Min funksjon vil være en av flere avdelingsledere. Dette er en stor mulighet for oss å etablere oss som et av de absolutt største på vårt felt, sier Eriksen til digi.no. Han har registrert at New Media Science også går svanger med flere fusjonsplaner.

- Jeg ser på New Media Science som vår største konkurrent. Sollid er kryptisk i sine uttalelser om fusjonen, det er vanskelig å si om det er et etablert IT selskap eller hva de egentlig fusjonerer med, sier Eriksen.

Hovedsatsingsområdene til Internet Aksess har vært og skal fortsatt være bank, finans, offentlig sektor og elektronisk handel.
De satser på et lite overskudd også i inneværende år, om enn noe mindre enn fjorårets.


- Vi satser på et overskudd i år. Ikke like stort som det vi klarte i fjor, men et sted like under. Budsjettet har ligget på 17 prosent av omsetningen. Men strukturen i internettbransjen har gjort det umulig å nå de nøkkeltallene. De aller fleste har gått i minus, så det er bra av Internet Aksess å gå i null, sier Søvold..

Numerica Taskon er, som navnet gir visse indikasjoner på, resultatet av en fusjon mellom selskapene Numerica og Taskon i januar 1998. Numerica Taskon arbeider i hovedsak mot tekniske løsninger, og er størst på teknologi.

- Internet Aksess er mer orientert mot design og forretningsstrategi. Så vi møtes veldig godt i krysningspunktet. Vi har jobbet sammen med Internet Aksess i flere år på ulike prosjekter, forteller Søvold til digi.no.

Navnet på selskapet blir ikke Numerica Taskon Internet Aksess, og heller ikke kun ett av de to navnene. De nyfusjonerte har utlyst en navnekonkurranse.

Det ligger an til nyansettelser ved alle de tre stedene selskapet har ansatte, Oslo, Trondheim og Fredrikstad. Selskapene har i dag til sammen 74 ansatte, 60 fra Numerica Taskon og 14 fra Internet Aksess AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.