Nvidia lanserte hybrid grafikkløsning

Mindre støy og strømforbruk er målene for Nvidias nyeste løsning på PC-grafikk.

Nvidia lanserte hybrid grafikkløsning

Mindre støy og strømforbruk er målene for Nvidias nyeste løsning på PC-grafikk.

De fleste av dagens PC-er er enten utstyrt med en integrert, energieffektivt men relativt svak grafikkløsning, eller et kraftig grafikkort som i de fleste brukstilfeller er overdrevent kraftig.

Den integrerte løsningen er gjerne for svak til å spille nyere spill eller ved bruk av avanserte grafikkprogrammer, mens den kraftige løsningen ofte trekker mye strøm i forhold til arbeidsmengden, noe som omgjøres til varme og må ledes vekk med mer eller mindre støyende kjøleløsninger.

Både AMD og Nvidia har for lengst kunngjort planer om hybride grafikkløsninger, som kombinerer fordelene til både integrerte og diskrete grafikkbrikker. AMD kom i mars med Hybrid CrossFireX til stasjonære PC-er, og kommer med støtte for hybrid grafikk i selskapets neste plattform for bærbare PC-er, Puma. Den skal lanseres om noen uker.

    Les også:

Nvidia lanserte på sin side Hybrid SLI i går, i første omgang til stasjonære PC-er med AMD Phenom-prosessor.

Hovedkort med Hybrid SLI-støtte har en GeForce 8-basert grafikkprosessor integrert. Denne skal ifølge Nvidia gi høyere ytelse enn de fleste integrerte grafikkløsninger, samtidig som at strømforbruket er lavere enn diskrete grafikkort.

Når behovet for høy grafikkytelse er lav, vil hovedkortet kunne skru av et vanlig, diskret grafikkort helt ved hjelp av Nvidias HybridPower-teknikk. Da vil all grafikkhåndtering skje i den integrerte grafikkprosessoren. Men så snart behov stiger, vil det separate grafikkortet settes i gang.

Ved hjelp av teknikken GeForce Boost kan PC-en kombinere ytelsen til både den integrerte og enkelte diskrete grafikkløsninger, noe som skal gi betydelig forbedret ytelse enn det som leveres av det separate grafikkortet alene.

Hovedkort med støtte for Hybrid SLI vil være basert på nForce 780a SLI, nForce 750a SLI, nForce 730a og nForce 720am, GeForce 8300, GeForce 8200 eller GeForce 8100.

Det diskrete skjermkortet må basert på GeForce 9800 GX2 eller GTX for å støtte HybridPower-funksjonen, men GeForce 8400 GS og 8500 GT har støtte for GeForce Boost-funksjonen. Men ingen av kortene støtter begge teknologier.

Foreløpig er det altså bare stasjonære AMD-baserte systemer som støttes, men i løpet av tredje kvartal skal Nvidia komme med Hybrid SLI-løsninger for både Intel-prosessorer og bærbare PC-er.

    Les også:

Til toppen